Grad de ocupare de peste 75% la Univers T în ultimele trei luni. Ce planuri de modernizare are

Grad de ocupare de peste 75% la Univers T în ultimele trei luni. Ce planuri de modernizare are
Hotelul Univers T, patronat de Consiliul Judeţean Cluj, a avut parte de un an profitabil, conducerea acestuia lăudându-se cu un grad de ocupare record.

Potrivit managerului unităţii hoteliere, Valentin Lungu, în prezent „Univers T are unul dintre cele mai mari grade de ocupare dintre hotelurile din Cluj".

Conform unei statistici date publicităţii în cursul zilei de joi, 22 octombrie, în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2015 hotelul a vândut 4.042 camere, cazând 6.061 de clienţi, gradul de ocupare pe cameră fiind de 75,77%, iar cel pe pat de 56,78%. În ceea ce priveşte durata medie a sejurului, aceasta a fost de 1,43 nopţi. 

Cifrele arată o uşoară creştere a gradului de ocupare al camerelor pe trimestrul al III-lea din acest an faţă de cel întregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, când procentul a fost de 72,41%.

În ceea ce priveşte centrul de conferinţe, în perioada analizată acesta a găzduit diverse evenimente pe parcursul a 70 de zile, numărul total de participanţi ridicându-se la aproximativ 3.100 de persoane. "Nu în ultimul rând, restaurantul hotelului a deservit în trimestrul al III-lea peste 80 de evenimente, însumând circa 2.100 de persoane", se mai arată în documentul citat.

Planuri de modernizare

În perioada imediat următoare SC „Univers T" intenţionează să demareze lucrările de renovare-modernizare la amfiteatrul de 310 locuri, precum şi a lucrărilor de modernizare a bazei sportive proprii, formată actualmente din cinci terenuri de tenis descoperite.

Proiectul vizează amenajarea a două terenuri de tenis acoperite, două în aer liber, iar un teren de tenis va fi transformat în teren de fotbal sintetic. Acestea vor fi dotate cu nocturnă şi supravegheate video şi vor avea servicii conexe precum duşuri, vestiare, băi, parcare, încălzire (cele acoperite), clienţilor oferindu-li-se posibilitatea de a închiria echipamente sportive. De asemenea, deasupra corpului anex cu servicii va fi creată o terasă unde se vor putea servi băuturi diverse, deserturi şi gustări.

În plus, conducerea Univers T doreşte amenajarea cabanei de la Călăţele Pădure pentru a putea fi reintrodusă în circuitul turistic, cabană care se află acum într-o stare relativ precară. "După finalizarea acestor lucrări, unitatea va avea un centru de conferinţe extrem de competitiv, o cabană şi o bază sportivă şi de agrement moderne, care vor genera venituri suplimentare importante, directe şi indirecte şi care vor întregii oferta complexului hotelier Univers T", susţin reprezenţii unităţii de cazare.

Univers T - dotări actuale

Preluat de forul administrativ judeţean în anul 1992, hotelul oferă clienţilor 58 de camere dintre care 10 camere duble cu pat matrimonial, 42 camere twin (2 paturi), 2 suite cu pat matrimonial, 3 apartamente şi un apartament VIP.

De asemenea, Univers T oferă servicii complete pentru evenimente corporate, congrese, conferinţe, simpozioane şi seminarii sau evenimente private precum aniversări, nunţi, banchete şi catering.

În acest scop, hotelul are la dispoziţie un restaurant cu o capacitate de 220 locuri, cu posibilitatea de compartimentare în două saloane, două terase de vară cu o capacitate de 75 de locuri fiecare, un centru de conferinţe compus din patru săli cu o capacitate cuprinsă între 25 şi 90 de locuri fiecare, dotate cu sisteme audio-video de ultimă generaţie.

Comenteaza