Google şi Facebook se bat pe informaticienii români

Google şi Facebook se bat pe informaticienii români
Cele două grupuri americane au planuri ambiţioase de angajare pentru 2011. IT-iştii valoroşi din Cluj vor fi aduşi la Bucureşti, iar cei mai buni dintre ei vor ajunge în SUA.
Inginerii clujeni cu experienţă bogată în tehnologia informaţiei (IT) sau pasionaţii de programare au o şansă mare în această perioadă: Google, Facebook şi Adobe caută angajaţi în marile oraşe ale României. Cea mai mare bătălie se dă între primele două companii, care fac angajări pentru reprezentanţele lor din SUA şi Europa de Est.

Vezi cum poţi lucra la Facebook.

“Sunt oferte extrem de generoase în comparaţie cu ceea ce oferă firmele de la noi, dar procesul de recrutare este extrem de complex, iar şansele ţin mai mult de noroc. Google merge cu aceeaşi ofertă din ţările vecine; oricine poate aplica pe aceste posturi. Concurenţa este de câteva sute de persoane pentru un job”, susţine Lucian, un programator clujean. Cele mai active companii care fac recrutări sunt Google şi Facebook. “Pe cei din Cluj îi vor duc la Bucureşti, unde se formează un centru de recrutare pentru România. Dintre aceştia vor fi aleşi cei mai valoroşi, pe baza unui interviu susţinut în prezenţa şefilor de la Google, urmând să fie detaşaţi în SUA. Totuşi, informaticienii care vor fi angajaţi în România au şansa de a duce un proiect de la A la Z, adică vor avea un CV serios faţă de cei din SUA, care lucrează doar pentru o anumită secţiune”, ne-a relatat directorul unei companii IT.

Google are două poziţii disponibile pentru Europa de Est: inginer software şi online media associate. Conform descrierii fişei postului, publicată pe portalul de recrutare Bestjobs.ro, primii trebuie să aibă o experienţă bogată de programator, cunoştinţe solide de C/C++, Java, cunoştinţe despre soluţii de stocare a datelor şi construcţia de algoritmi, precum studii superioare în IT. Potrivit reprezentanţilor Google, prioritate la angajare vor avea cei cu rezultate excepţionale la învăţătură, care s-au făcut remarcaţi în concursuri sau olimpiade. Cei care se înscriu pentru poziţia de online media associate trebuie să cunoască - în afară de engleză - franceză, germană, spaniolă sau rusă. Salariile de la Google pentru programatori sunt în medie de 8.000 dolari/lună, iar pentru online operation strategist, de 4.800 de dolari.

Motorul de căutare are locuri de muncă disponibile şi în România, pentru expert în comunicare, industry manager şi product marketing manager. Primul are ca principale îndatoriri gestionarea relaţiei cu media, organizarea evenimentelor speciale sau redactarea comunicatelor. Pentru această poziţie Google solicită experienţă şi bune abilităţi de comunicator. Ca şi pentru industry manager, cei interesaţi vor trebui să găsească noi clienţi, să fie capabili să analizeze tendinţele din piaţă, să realizeze planuri de dezvoltare. Cei care vor să lucreze în domeniul marketing la Google trebuie să ştie că prima condiţie impusă de companie este experienţa şi capacitatea de a formula şi implementa strategii de marketing. La nivel internaţional salariul mediu pentru un analist de piaţă este de 5.500 dolari/lună.

Cea mai tentantă ofertă a fost lansată de reţeaua de socializare Facebook. Aici lucrează deja 12 români, iar compania este interesată să mai aducă încă 12. Posturilor de angajaţi permanenţi li se alătură ofertele de stagii pentru studenţi. În afară de posturile afişate pe site, Facebook mai caută în România programatori cu experienţă, dornici să lucreze la sediul companiei din SUA, unde salariul mediu este de 8.500 dolari/lună, conform informaţiilor din piaţă. Un alt angajator de top de pe piaţa IT este Adobe, care are deschise 11 poziţii, majoritatea pentru programatori. Americanii fac angajările la Bucureşti, iar pe lângă asigurare medicală şi acces la tehnologie de ultimă generaţie le propune angajaţilor un “excelent pachet de beneficii”.

13 poziţii pentru clujeni la Microsoft

Microsoft a declanşat deja o campanie de recrutări de ingineri şi specialişti în domenii în legătură cu informatica în Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Timişoara, Bucureşti. Sunt 13 poziţii pentru care Microsoft caută personal din Cluj. După doi ani de specializare în capitală, ei pot să lucreze şi de la domiciliu. Salariul de pornire pentru un programator cu experienţă de 1-5 ani este acum de 1.000-1.200 de euro, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ.


Comenteaza