“Ghilotina” de la Tăietura Turcului are Big Brother

“Ghilotina” de la Tăietura Turcului are Big Brother
Bariera din zona Căii Baciului este "agresată" constant | Foto: Dragoș Petruș

În lipsa mult-solicitatului pasaj, barierele de cale ferată din josul Parcului Industrial Tetarom sunt atinse constant de autovehiculele de mare tonaj care tranzitează zona. Unii șoferii le doboară, alții le ridică înapoi, din proprie inițiativă.

Așa s-a întâmplat și la sfârșitul acestei săptămâni, după cum a imortalizat incidentul un conducător auto de pe grupul de Facebook Info Trafic Județul Cluj.

“Alt drum nu există până ce vestita Primărie Baciu împreună cu vestită Primărie Cluj-Napoca și Zona Metropolitană nu fac încă o intrare din spate dinspre Gara Baciu, ca să poată circulă mașinile de mare tonaj. S-a făcut parc industrial fără infrastructură” sesizează alt șofer.

“Sunt blocate barierele... cozi în toate părțile posibile”, “Barieră pe post de ștergător”, “Acolo ar prinde o trecere pod… să nu se mai stea deloc”, “Pasaj, pasaj, pasaj. Oradea construiește pasaje și supraterane, și subterane”, susțin alți conducători auto.  

“S-a intervenit la bariere. În 30 de minute barierele au fost forțate de două ori și au bătut siguranțele. Sunt camere și la Tăietura Turcului, și la trecerea la nivel cu calea ferată din Mărăști. Pe baza imaginilor conducătorii auto sunt identificați. Începând de astăzi intervențiile se vor face împreună cu Poliția Transport Feroviar (PTF) .

La trecerile la nivel cu calea ferată de la Tăietura Turcului și Fabricii de Zahăr sunt montate camere de supraveghere. Intervenția la ele în caz de defecțiune din cauza forțării barierei se va face împreună cu PTF și se vor aplica sancțiuni, conform legii”, au precizat administratorii grupului.

Municipiile Oradea și Cluj-Napoca vor beneficia fiecare de câte un pasaj prin proiectul european de 1,6 miliarde de euro pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată de până la granița cu Ungaria.

Modernizarea liniei vine la pachet cu un nou pasaj rutier la Oradea. Aici va fi construit un nou pasaj rutier, lângă gară. Proiectul prevede și construirea pasajului rutier Tăietura Turcului din Cluj-Napoca. Pasajul va avea șapte deschideri de 40 m și o lungime de 282 m.

Beneficiile pentru comunitate se vor concretiza în descongestionarea și fluidizarea traficului rutier prin eliminarea blocajelor și sporirea siguranței circulației pe străzile Tăietura Turcului și C. Coposu, ieșirea spre Zalău, cu bretelele de racordare necesare.

Comenteaza