Germanii de la Fränkische se extind lângă autostrăzile Clujului

Germanii de la Fränkische se extind lângă autostrăzile Clujului
Grupul german speră ca prin noile facilități din Cluj să își reducă timpii de livrare / FOTO: CTP | Foto: CTP

Producătorul german de tuburi și sisteme de plastic și metal Fränkische își va extinde capacitatea logistică în parcul industrial CTP Turda prin construirea unei noi clădiri de 7.000 mp, în prelungirea celei actuale, pe care o ocupă din 2015.

“Am luat decizia de a ne extinde spațiile odată cu creșterea afacerii noastre în zonă și consider că această nouă clădire constituie un atu pentru creșterea cifrei de afaceri a Fränkische România, prin scăderea timpului de livrare și creșterea flexibilității“, a declarat Paul Cioban, directorul fabricii.

Nouă clădire va fi folosită pentru activități de producție, dar și de depozitare. Lucrările de extindere au demarat în mai 2017, fiind terminate în februarie 2018. Fränkische România, parte a grupului german cu același nume, a venit în parcul din Turda din 2015, când a închiriat o facilitate logistică de 3.400 mp, folosită pentru producție și depozitare. Compania a recrutat deja operatori de producţie, ingineri, electricieni. 

Mulţi dintre clienţii săi activează în industria auto. Grupul Fränkische este specializat în dezvoltarea, producţia şi comercializarea tuburilor, conductelor și componentelor de sistem din plastic și metal pentru aplicații structurale și de inginerie civilă, dar și auto sau industriale.

Managementul său este asigurat de Otto Kirchner, Hartmut Hausknecht, Guido Wey și Marcus Wittmann. Compania are 4.200 de angajaţi la nivel global, dintre care 1.800 în Germania, şi a înregistrat vânzări anuale de 470 de milioane de euro în 2017. 

La confluența dintre două autostrăzi

CTPark Turda se întinde pe o suprafață de 36 ha, construcțiile fiind planificate pe 104.000 mp. Prima fază a parcului industrial a necesitat o investiție de 5 milioane de euro. Parcul CTP se află la confluența dintre Autostrăzile Transilvania - A3, Gilău – Câmpia Turzii (52 km), dată în folosință, și Aiud – Turda - A10 (30 km), estimată a fi funcțională din luna mai a acestui an.

CTP este dezvoltator și administrator de proprietăți comerciale și deține cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 4,5 milioane mp de spații de clasa A, în 80 de puncte strategice. Dezvoltatorul cu capital olandez a achiziţionat Mercury Logistic Park de la fondul de investiţii american Hitman.

În România, CTP este cel mai mare administrator de spații logistice și industriale clasa A, cu 700.000 mp în 10 orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara, Turda. Compania a cumpărat mai multe terenuri la Borş, Turda, Mădăraş, Piteşti, pe o suprafață de 120 ha.

Clujul are 11 parcuri industriale

(denumire/ administrator)

  • Tetarom 1-4: Viorel Găvrea
  • Turda 1-2: Erik Anders Gustafson
  • Dej: Adriana Cristea
  • Câmpia Turzii: Remus Matei
  • Poieni: Laurențiu Bâlc
  • MG TEC: Ioan Tecar
  • Innovation Park: Alexandru Coroian

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale

Comenteaza