Germanii de la Bosch au echipat un laborator al Universității Tehnice

Germanii de la Bosch au echipat un laborator al Universității Tehnice
Germanii de la Bosch au echipat un laborator al Universității Tehnice din Cluj
Germanii de la Bosch au echipat un laborator al Universității Tehnice din Cluj
Germanii de la Bosch au echipat un laborator al Universității Tehnice din Cluj

Liderul global în furnizarea de tehnologii și servicii a inaugurat un laborator în incinta extensiei universitare Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), pe care l-a dotat cu echipament tehnic.

Laboratorul Bosch din cadrul UTCN, de la Blaj, a fost dotat cu un echipament de automatizare numit Computer Numerical Control, dar şi cu alte echipamente tehnice specifice de 40.000 de euro. Pe viitor, sute de studenţi vor beneficia de experienţa practică pusă la dispoziție prin intermediul acestor echipamente.

„M-au impresionat în mod special discuţiile pe care le-am avut cu studenţii şi ne bucurăm că o parte dintre ei lucrează deja în fabrica noastră. Totodată, a fost îmbucurător să aflu că, din ce în ce mai mult, cadrele didactice sunt orientate pe partea practică a învăţării, pe care o echilibrează perfect cu cea teoretică”, a adăugat Firsching”, a declarat Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj.

Firsching a susţinut un seminar pe tema “Leadership în industria automotive” pentru studenţii Universităţii 1 Decembrie Alba Iulia. 

„Studenții vor beneficia de aceste facilități, devenind resursa umană capabilă să aducă plus valoare industriei județului Alba și să contribuie la creșterea calității vieții la nivelul întregii comunități”, a declarat Cristina Fenişer, directorul extensiei universitare a UTCN.

Managementul companiei a demarat discuţiile cu reprezentanţii Universităţii din Petroşani, în vederea stabilirii unor etape clare de colaborare. Mai mulţi specialişti din Blaj au susţinut seminarii şi workshop-uri la Universităţii de Medicină din Târgu-Mureş pe teme precum sistemul de producţie Bosch, Industria 4.0 sau soluţionarea problemelor.

Grupul Bosch numără 7.800 de angajaţi în cinci entităţi din țară. În 2018, Bosch a înregistrat vânzări totale d 1,2 miliarde de euro în România. Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are 410.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de 77,9 miliarde de euro. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch şi cele 440 de filiale şi companii regionale din 60 de ţări. Bosch are 69.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare.

Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch, sub denumirea atelier de mecanică fină și inginerie electrică. 92% din acţiunile Robert Bosch GmbH sunt deţinute de fundaţia caritabilă cu același nume.

Comenteaza