Germanii de la Allianz au cumpărat peste 5% din Banca Transilvania

Germanii de la Allianz au cumpărat peste 5% din Banca Transilvania

Nemţii de la Allianz SE au ajuns la o deţinere indirectă de 5,01% din Banca Transilvania (BT) la finele lui august, arată o notificare a instituţiei de credit din Cluj remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele lunii trecute, fondurile de pensii private AZT Viitorul Tău, AZT Moderato și AZT Vivace (administrate de către Allianz-Ţiriac Pensii Private) împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări, Allianz Invest şi Allianz Hungaria Biztosito, aveau 261 de milioane de acţiuni BT, din cele 5,2 miliarde de titluri, ce formează capitalul instituţiei.

BT Cluj este una dintre cele două companii de la BVB ale cărei acţiuni vor fi incluse în indicele de pieţei emergente al FTSE Russell, în această lună, conform Bursa.

Pentru primele şase luni ale anului curent, grupul financiar clujean a raportat un profit net de 690 milioane de lei, în scădere cu 26% faţă de cel obţinut la finele lunii iunie 2019, în timp ce la nivel de bancă rezultatul net a fost de 607 milioane, cu 28% sub cel aferent primului semestru al anului trecut.

La jumătatea lunii trecute, Allianz SE a ajuns să aibă, indirect, 5,3% din drepturile de vot ale companiei naționale Electrica București.


 

Comenteaza