Genius Travel, exclusă din asociaţia agenţiilor de turism

Genius Travel, exclusă din asociaţia agenţiilor de turism
Asociația Națională a Agențiilor de Turism a exclus Genius Travel, potrivit statului ANAT, pentru prejudicii morale create organizaţiei, agenţiilor de turism membre şi nemembre care funcţionează corect şi îşi respectă clienţii, turiştilor care au cumpărat vacanţe şi nu le pot efectua.

Asociaţia a cerut explicații Genius Travel de vineri, 12 august, când mai mulți turiști au contactat ANAT în urma mesajului primit de la agenție, prin care aceasta își anunța starea de insolvență. 
 
„ANAT a îndrumat turiștii să își verifice rezervările, chiar și după ce sâmbătă agenția a declarat clienţilor ei şi asociaţiei că a depășit situația critică. Plângerile au continuat marţi, când Genius Travel a repetat anunțul referitor la deschiderea procedurii de insolvență, de data aceasta pe 19 august. 
 
ANAT urmăreşte atent evoluţia situaţiei pentru a informa turiştii ce au de făcut pentru obţinerea despăgubirilor legale. Situația actuală îndreptățește asociația să ceară încă o dată revizuirea cadrului legal referitor la garantarea sumelor achitate de turiști”, conform conducerii organizaţiei.
Ea va avansa un proiect de act normativ pentru înființarea unui fond privat de garantare.

Mai mulţi turişti care au ajuns în Bulgaria prin Genius Travel au constatat că nu aveau locurile plătite deoarece reprezentanţii agenţiei le-au anulat rezervările. Unii dintre ei au trebuit să îşi plătească din nou locurile la hotel, urmând a se îndrepta împotriva agenţiei pe cale judecătorească.

Bogdan Ştefan a pus bazele Genius Travel în 2008, iar în 2014 a luat în chirie un hotel din Delta Dunării. Agenţia vinde vacanţe şi în Bulgaria, Turcia, Grecia, ţări exotice, fiind revânzător de pachete de turism ale marilor jucători din piaţă.

Anul trecut agenţia a avut afaceri de 2,3 milioane de lei şi pierderi de 0,5 milioane. Datoriile se ridicau la 2,4 milioane de lei. Agenţia figura cu 29 de angajaţi.

Comenteaza