General Electric a plecat din Cluj

General Electric a plecat din Cluj
Sucursala de credite imobiliare General Electric (GE) Money Cluj, deschisă acum doi ani de grupul american în centrul oraşului, a fost desfiinţată din această lună.
“Sucursala GE Money nu mai funcţionează în acest spaţiu. Pentru orice informaţii nu ezitaţi să ne sunaţi la 021.2321777, urmat de apăsarea tastei 3 pentru redirecţionarea corectă a apelului” era anunţul afişat la fostul sediu al unităţii, de pe Bd. Eroilor nr. 33. În decembrie, Garanti România a anunţat că a preluat cele trei instituţii financiare non-bancare ce activau sub marca GE Money: Motoractive, Ralfi şi Domenia Credit. Ultima avea sediul în Cluj, însă a fost transferat la Bucureşti. În ianuarie 2009, divizia financiară a GE Money şi-a stabilit sucursala clujeană în clădirea de pe Bd. Eroilor în care a funcţionat carmangeria Maestro. Spaţiul, scos la închiriat din 2007, a rămas neocupat din cauza chiriei solicitate (75 euro/mp), şi a faptului că era stipulată perioada de închiriere. Chiria lunară pe care o plătea GE Money era de 8.000 de euro.

Sucursala GE Money, specializată în credite ipotecare, anterior Domenia Credit, s-a mutat aici din cartierul Gheorgheni, clădirea fiind mai bine poziţionată. GE Money a intrat pe piaţa românească în 2006 şi a investit, până la retragere, 100 de milioane de euro. Compania reprezenta divizia financiară a uneia dintre cele mai mari companii din lume, General Electric, şi avea ca scop acordarea de credite pentru ca americanii să-şi achiziţioneze articole de uz casnic. După preluare, cele trei societăţi şi-au schimbat denumirea în Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum şi Garanti Credite Ipotecare. Garanti este o bancă privată din Turcia, cu active de 62 de miliarde de euro.


Comenteaza