Fujikura face angajări și va lucra în trei schimburi la Dej

Fujikura face angajări și va lucra în trei schimburi la Dej
Numărul salariaților la cele două fabrici a scăzut în ultimii cinci ani | Foto: Fujikura

Cel mai mare angajator industrial din județul Cluj a declanșat o campanie de recrutări de operatori care vizează producția în trei schimburi la Dej.

Recrutările la Fujikura Automotive vizează operatori de mașini-utilaje injecție mase plastice pentru uzina din Dej, angajatorul orientându-se mai ales către oameni cu experiență în domeniu, dispuși să lucreze în cadrul unui program în trei schimburi pentru care va plăti un spor de noapte de 25%.          

În toamnă, producătorul de cabluri cu acționariat japonez a scos la concurs posturi de confecționeri cablaje auto pentru fabrica din Dej, cu mențiunea că le va asigura transportul de la domiciliu. Angajatorul nu dat detalii despre salarii sau beneficii.

Fujikura România este o companie japoneză expertă în asamblarea cablajelor auto pentru grupul Volkswagen din Germania. În 2016 grupul japonez a operat 1.000 de concedieri la fabrica din Cluj-Napoca, motivând că nu găsește angajați la fața locului, fiind obligat să îi aducă din alte părți.

Societatea clujeană Fujikura Automotive înregistra în 2019 o cifră de afaceri de 241 de milioane de lei și un profit net de 6,3 milioane. Numărul angajaților s-a redus la jumătate în ultimii ani: de la 5.033 de oameni acum cinci ani, la 2.697 în 2019.  

Cei mai mari angajatori din Cluj

1. Fujikura 2.697
2. Emerson 2.615
3. Endava 2.599
4. Electrica Distribuție 2.198
5. Compania de Apă Someș 1.915

Sursa: Top Firme

Comenteaza