Fostul prefect al Clujului, eliminat din administrația Transgaz

Fostul prefect al Clujului, eliminat din administrația Transgaz

Mircea Abrudean, fost prefect al județului Cluj, a demisionat din funcția de administrator al companiei naționale de gaze naturale.

"În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale  informează asupra faptului că, prin hotărârea nr. 17 din 13 mai 2021, Consiliul de Administrație (CA) a luat act de adresa Secretariatului General al Guvernului (SGG) nr. 20/11558, referitoare la încetarea mandatelor administratorilor provizorii, domnul Mircea Abrudean și doamna Laura Dragotă, reprezentanții acționarului statul român, prin SGG", a informat Bursa de Valori București directorul general al Transgaz, Sterian Ion. 

Fostul prefect al Clujului a fost numit provizoriu, pe patru luni, de către premierul Florin Cîțu, care l-a promovat la București ca secretar general adjunct al guvernului, însă și-a dat demisia după doar o lună de la Transgaz. Abrudean a fost prefect din 2019 până în 2021. Din conducerea Transgaz mai face parte clujeanul Remus Lăpușan, președinte al CA. 

Membrii neexecutivi ai CA au avut o remuneraţie variabilă de 87.610 lei net, iar cele fixe au fost: Nicolae Minea - 83.387 de lei, Remus Lăpuşan - 86.363 de lei, Bogdan Iliescu - 87.612 de lei, Petru Văduva - 87.612 de lei (valori  nete). Un administrator al Transgaz primește circa 8.000 lei/lună pentru a participa la ședințe. Societatea are o capitalizare bursieră de 3,4 miliarde de lei, cel mai mare acţionar, cu un pachet de 58,5% fiind statul român, prin SGG.​

Comenteaza