Ford s-a aliat cu Google. Maps, Play și Android, pe mașinile Ford și Lincoln

Ford s-a aliat cu Google. Maps, Play și Android, pe mașinile Ford și Lincoln

Companiile Ford și Google își vor uni forțele într-un parteneriat pentru a crea servicii noi pentru clienții Ford și Lincoln, accelerând astfel planul de transformare a producătorului auto.

Ford a numit Google Cloud ca furnizor principal de servicii cloud pentru a valorifica expertiza acestuia la nivel mondial în prelucrarea datelor, a inteligenței artificiale (AI) și a învățării automate (Machine Learning, ML). Ca parte din acest parteneriat de șase ani, din 2023 viitoare modele Ford și Lincoln, din toate categoriile, vor folosi sistemul Android, aplicații și servicii Google încorporate.

Pentru a genera inovație continuă, Ford și Google pun bazele unui grup de lucru colaborativ, Team Upshift, cu scopul de a accelera procesul de transformare a Ford, de a oferi mai multe experiențe personalizate consumatorilor și pentru a genera noi oportunități de inovare bazate pe interpretarea datelor.

“Ford continuă procesul complex de transformare prin electrificare, conectivitate și conducere autonomă, iar parteneriatul pune bazele unei structuri de inovare capabilă să ofere o experiență superioară clienților noștri și să modernizeze business-ul nostru”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO al Ford.

“Google va ajuta Ford să folosească tehnologiile de analiză AI, ML și analiza datelor pentru a accelera transformarea digitală a producătorului de vehicule, pentru a moderniza operațiunile și a integra tehnologiile vehiculelor cu platforma Google Cloud”, a declarat Sundar Pichai, CEO al Google și Alphabet.

Prin Google Cloud, Ford plănuiește să introducă tehnologii diferențiate și servicii personalizate; să accelereze modernizarea dezvoltării de produse, inclusiv folosirea AI în instruirea angajaților din producție și a crește performanța echipamentelor din fabrici. Toți clienții Ford vor primi, în timp real, notificări despre întreținerea vehiculului sau pentru oferte de reînnoire a vehiculului.

Din 2023, clienții Ford și Lincoln vor beneficia de experiențe digitale cu ajutorul sistemului de operare Android și a servicilor și aplicațiilor Google încorporate, de la hărți, până la asistență vocală. Cu ajutorul Google Assistant șoferii pot fi atenți la drum păstrând ambele mâini pe volan. Prin Google Maps pot ajunge la destinație mai rapid datorită informațiilor despre traficul în timp real, redirecționarea automată pe drumuri secundare, sugestiile de schimbare bandă.

Cu ajutorul Google Play, șoferii vor avea acces la aplicațiile lor preferate pentru a asculta muzică, podcasturi, audiobook-uri. Aceste aplicații sunt optimizate și integrate pentru a fi folosite în vehicul. Sistemul Android din mașină va permite dezvoltatorilor Ford și terților să creeze aplicații personalizate și îmbunătățite. Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Michigan (SUA) care proiectează și produce o gamă completă de autovehicule, cu 87.000 de angajați.

Comenteaza