Fondul de pensii Certinvest va fi integrat în grupul Banca Transilvania

Fondul de pensii Certinvest va fi integrat în grupul Banca Transilvania

Companiile BT Asset Management (BTAM) şi BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) aprobarea achiziţiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România.

Grupul financiar BT a anunţat în octombrie intenţia de a-şi extinde serviciile financiare pentru cei 3 milioane de clienți printr-o investiție în domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, în Bucureşti, a unui agajament ferm privind achiziţia între BT Asset Management (BTAM), BT Investments şi Certinvest Pensii.

„Pornim cu 10.000 de clienţi şi cu 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioadă de integrare a Certinvest Pensii în grupul BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT”, a declarat Aurel Bernat, director general al BTAM.

Grupul BT își propune ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant pe piață, pe modelul companiilor din grupul BT; stimularea economisirii de termen lung prin pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active; oferirea unei alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.

Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a grupului BT, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins. BTAM este compania grupului BT specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise. Aceasta are active de 4,2 miliarde de lei, 14 fonduri deschise de investiții în administrare şi 45.000 de clienți.

Comenteaza