Fondatorul The Office: "Vrem să aducem la Timișoara companiile care au ajuns la Cluj"

Fondatorul The Office: "Vrem să aducem la Timișoara companiile care au ajuns la Cluj"

Ovidiu Șandor, antreprenorul care a creat cel mai mare complex de birouri din Cluj, și-a propus să aducă în orașul de pe Bega, specializat în automotive, companii informatice și de product development precum cele din "capitala" Transilvaniei. 

„Vedem o mutare spre România a unor companii din IT şi product develop­ment, iar pentru Timişoara este specifică zona automotive. Sunt multe firme din Cluj sau Bucureşti care încă nu sunt în Timişoara, dar vor să intre şi aici. Suntem în discuţii cu astfel de firme.

Timişoara a avut o pre­zenţă mai puţin vizibilă în ultimii ani, dar a atras firme şi continuă să atra­gă. Avem o nouă administraţie acum, cu un primar tânăr şi prezent în spaţiul virtual“, a explicat Ovidiu Şandor, CEO al companiei de investiții Mulberry, care dezvoltă proiectul mixt local Isho.

Compania a pus în aşteptare, din cauza crizei medicale ge­nerate de pandemie, investiţia privind construirea hotelului Radisson Blu din Timișoara, o investiție de 16 milioane de euro, dar în perioada următoare va relua lucrările, conform ZF. „Odată cu trecerea pan­demiei vom vedea o revenire puternică şi a zonei de hoteluri și restaurante. Vrem să putem deschide hotelul în 2023, atunci când Timişoara va fi Capitala Culturala Europeană“, a spus antreprenorul.

„Noi ne vom uita către oraşe care au dovedit o creştere a populaţiei în ultimii 10-15 ani, care au o administraţie proactivă şi deschisă, cum au Timişoara, Cluj, Sibiu, Oradea, Alba Iulia, Braşov. Sunt genul de oraşe la care ne uităm şi mulţi investitori se uită la aceste oraşe atractive pentru populaţie şi o administraţie cu care poate exista o relaţie profesională corectă, care să permită o dezvoltare predictibilă pentru investitori iar pentru oraş să însemne proiecte cu plus valoare şi pentru oraş, nu doar pentru investitor“, a spus Ovidiu Şandor.

Bucureştiul nu este printre cele enumerate, în contextul în care primarul general, Nicușor Dan, a decis să suspende planurile urbanistice zonale de sector timp de un an fără un anunţ prealabil. „Acele administraţii care creează pentru investitori un context mai clar şi predictibil, cu reguli bine definite, transparente vor fi mediile căutate de investitorii cu proiecte bune.

Această componentă necesară investitorilor a fost subestimată în România sau înţeleasă doar de câteva primării din ţară. Sperăm că vom vedea din ce în ce mai multe primării care să înţeleagă nevoia aceasta a unei administraţii profesioniste. Nu vor veni investitori serioşi acolo unde nu există seriozitate şi profesionalism din partea administraţiilor locale“.

Comenteaza