FMI în vizită la ANAF. Reprezentații desfășoară o misiune de asistență tehnică

FMI în vizită la ANAF. Reprezentații desfășoară o misiune de asistență tehnică

Reprezentanţii Fiscului şi echipa tehnică a Fondului Monetar Internaţional vor analiza pe parcursul următoarelor două săptămâni care sunt cele mai bune strategii de creştere a conformării voluntare, concluziile întâlnirilor vor fi prezentate pe 7 octombrie.

„Am participat în această dimineaţă (luni - n. r.) la şedinţa de deschidere a misiunii de asistenţă tehnică a Fondului Monetar Internaţional în România, alături de reprezentantul FMI, Cameron Smith. Întâlnirile dintre reprezentanţii ANAF şi cei ai FMI vor continua în următoarele două săptămâni, obiectivul fiind identificarea celor mai bune strategii de creştere a conformării voluntare, urmând ca pe 7 octombrie să fie prezentate concluziile întâlnirilor, dar şi un plan de acţiune", a scris pe Facebook preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Potrivit acestuia, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la aproximativ 375,9 miliarde de lei.

ANAF trebuie să încaseze 375 miliarde de lei / 23.000 de controle în primele 8 luni din 2022

„Practic, în opt luni de zile, am reuşit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei. Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, în primele opt luni din acest an avem o creştere de 22,4% ca indice nominal şi de 12,5% ca indice real. Trebuie să ţinem cont de inflaţie, de creşterea economică, de tot ce se întâmplă în economie la un moment dat", a declarat şeful ANAF, duminică, la Digi 24.

Acesta a adăugat că în primele opt luni din 2022 angajaţii ANAF au efectuat peste 23.000 de controale la agenţii economici.

„Sumele suplimentare atrase ca urmare a acestor controale se apropie de două miliarde de lei, pe partea de inspecţie, iar Antifrauda a ajuns la aproape un miliard de lei, sume sustrase declarării şi achitării", a adăugat preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza