Florin Cîțu cere reducerea urgentă a contribuțiilor tuturor salariaților

Florin Cîțu cere reducerea urgentă a contribuțiilor tuturor salariaților
| Foto: zf.ro

Florin Cîțu spune că singura măsură care ar crește acum veniturile nete ale salariaților este reducerea contribuțiilor.

 Președintele PNL spune că deși au au apărut imediat „specialiștii” din tabăra populiștilor care să spună că o asemenea măsură, de reducere a contribuțiilor, ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi, este o temă falsă.

„Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției. Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net astăzi. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL. Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

„Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a mai spus Cîțu, potrivit antena3.ro.

Comenteaza