Video Foto Firmele din "linia a doua" a Autostrăzii Transilvania s-au mobilizat

Firmele din "linia a doua" a Autostrăzii Transilvania s-au mobilizat
Șoseaua rapidă a fost dată în funcțiune la sfârșit de săptămână | Foto: API

Finalizarea nodului rutier de la Chețani din A3 a fost posibilă cu o mobilizare exemplară a două firme, Marcotim Impex - care a efectuat lucrările de terasamente și Baxcom - care a efectuat lucrările la structuri, conform Companiei Naționale de Administrare  a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Am participat la inaugurarea celor 18 km din A3 Iernut - Chețani, construiți de asocierea Astaldi - Max Bogl, împreună cu nodul rutier Chețani, realizat de compania Straco. Felicităm cei doi constructori pentru munca depusă și pentru depășirea tuturor blocajelor survenite pe perioada implementării acestor proiecte.

Tronsonul început în 2016 a avut parte pe parcursul lucrărilor de o sumedenie de provocări, de la terenul dificil în lunca Mureșului, complexitatea viaductelor ce traversează râul Mureș printre care o traversare dublă a râului și a satului Bogata sau intrarea în insolvență a celor de la Astaldi.

Nici cei de la Straco nu au fost lipsiți de provocări, cele mai relevante ținând de insolvența financiară în care se află și de neasumarea de către CNAIR a unor cheltuieli suplimentare survenite pe parcursul lucrărilor. Au reușit să se mobilizeze în ultimele luni cu ajutorul Marcotim și Baxcom, astfel încât să finalizeze nodul care a permis punerea în valoare a tronsonului vecin.

Ne exprimăm speranța că Straco împreună cu ceilalți actori implicați în execuția sectorului Chețani – Câmpia Turzii vor face o figură frumoasă în următoarele luni, astfel încât în 2021 să circulăm doar pe autostradă de la Cluj la Târgu-Mureș”, potrivit Asociației Pro Infrastructură.

Comenteaza