Finanţele rambursează TVA de 1,2 miliarde în decembrie

Finanţele rambursează TVA de 1,2 miliarde în decembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va rambursa în luna decembrie taxă pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de peste 1,28 de miliarde de lei.

În selecţia lunii decembrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 8 noiembrie, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 25 noiembrie. 
 
Deconturile de TVA au fost organizate astfel: cu compensare şi restituire care totalizează 1,16 miliarde, din care se compensează suma de 39,6 milioane şi se restituie 1,12 miliarde; cu compensare integrală în valoare de 76,8 milioane; cu compensare parţială de 41,5 milioane. Suma de 551,3 milioane de lei va fi restituită în perioada următoare. 
 
În cazul compensărilor totale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,12 miliarde de lei, plata efectivă a fost programată după cum urmează: tranşa I (11 decembrie): 395,2 milioane de lei, tranşa II (16 decembrie): 726,8 milioane.

Comenteaza