Finanțele digitalizează raportările fiscale. Un formular, în format electronic

Finanțele digitalizează raportările fiscale. Un formular, în format electronic

Aplicația pentru completarea formularului 094 în format electronic este disponibilă pe portalul web al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) începând cu 20 ianuarie.

În procesul de digitalizare și simplificare a raportărilor fiscale, ANAF a pus la dispoziția contribuabililor aplicația pentru completarea în format electronic a formularului 094. Acesta este disponibil din 20 ianuarie pe site-ul agenției, secțiunea servicii online / declarații electronice.

“Persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri și care nu au depășit plafonul de 100.000 de euro trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul (094) - declarație privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic și care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent, potrivit ANAF.

Nu au această obligație persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.

Formularul 094 se depune și de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în 2019 sau în anii anteriori achiziții intracomunitare de bunuri și care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în 2020 nu au efectuat nicio achiziție intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depășit plafonul de 100.000 de euro.

Comenteaza