Finanţări de peste 960.000 de lei solicitate de clujeni prin „Casa Verde”

Finanţări de peste 960.000 de lei solicitate de clujeni prin „Casa Verde”
Un număr de 157 de dosare de finanţare au fost depuse până în prezent la Agenţia de Protecţie a Mediului Cluj prin programul "Casa Verde", de stimulare a utilizării echipamentelor de încălzire care folosesc surse de energie regenerabilă, inaugurat la 1 iulie. Valoarea estimativă a finanţărilor solicitate în judeţul Cluj este de circa 963.000 de lei.

Cele mai multe solicitări, 113, sunt pentru instalarea de panouri solare, 13 pentru pompe de căldură şi 31 pentru "instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi vegetale, agricole, forestiere şi silvice".

Programul „Casa Verde” se adresează persoanelor fizice, care pot beneficia de finanţări de până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare sau instalaţii de producere a energiei termice pe bază de materii alternative şi de până la 8.000 de lei pentru instalarea de pompe de căldură.

La nivelul judeţului Cluj sunt disponibile finanţări de circa 3,56 milioane de lei.

Dosarele se depun la sediul APM Cluj şi sunt trimise la evaluare la Administraţia Fondului pentru Mediu, care analizează şi selectează dosarele care vor fi finanţate.

O.C.

Comenteaza