Finanțare de zeci de milioane de dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj

Finanțare de zeci de milioane de dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj
| Foto: Facebook/ ComplyAdvantage

Un startup IT britanic care are și o echipă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, marți, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.

Startup-ul IVXS, care activează sub brandul ComplyAdvantage, a primit investiția de serie C de la  Ontario Teachers’ Pension Plan (fond de pensii al profesorilor din Ontario, Canada), cu participarea a două puternice fonduri de venture capital, Index Ventures și Balderton Capital, care au mai finanțat firma britanică, scrie startupcafe.ro.

IVX are prezență globală prin 5 hub-uri: New York și San Francisco (pentru Americi), Singapore (pentru Asia-Pacfic), Londra și Cluj-Napoca (pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

La Cluj, firma IVXS Technology SRL (subsidiară a IVXS UK ltd.) a avut în anul 2019 un număr mediu de 76 de angajați și a obținut o cifră de afaceri de 13,8 milioane de lei, cu profit de 527.000 de lei, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro. Firma din România, deschisă în anul 2016, caută oameni pentru 2 job-uri tech la hub-ul din Cluj. În prezent, firma din România a ajuns deja la 90 de persoane, conform datelor suplimentare transmise de companie.

ComplyAdvantage (IVXS), care dezvoltă tehnologii bazate pe inteligență artificială, pentru a oferi companiilor financiare servicii de detectare și prevenire a fraudelor, a fost fondat în anul 2014 de către un antreprenor britanic.

Comenteaza