Festivaluri de muzică folk, rock şi blues organizate de grupul de localuri Janis

Festivaluri de muzică folk, rock şi blues organizate de grupul de localuri Janis
Conducerea grupului de localuri Janis are în plan organizarea, în anul următor, a unor serii de festivaluri de folk, rock şi jazz. După succesul primei ediţii a Napoca Folk Festival, organizatorii au anunţat, ieri, că vor avea loc în 2013 încă două evenimente de acest gen Napoca Rock International Festival şi Napoca Jazz International Festival.

„Festivalul de folk a fost un succes raportat nu doar la o primă ediţie. Am avut în jur de 5.000 de spectatori la concertele de la Casa de Cultură a Studenţilor şi de la Biblioteca Centrală Janis. Au fost 30 de ore de concerte filmate în trei zile în cele două locaţii", a declarat Adrian Munteanu (foto), proprietarul grupului de localuri Janis şi unul dintre organizatorii evenimentului. Acesta s-a desfăşurat în luna octombrie şi a reunit artişti precum Ada Milea, Florin Chilian, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Victor Hoajă, Ţapinarii sau Nicu Alifantis. „Pe lângă a doua ediţie a festivalului de folk, pe care o să o organizăm în perioada 16-18 octombrie 2013, vrem ca în luna aprilie să facem un festival internaţional de muzică rock în care să adunăm toate trupele importante din România. O să aducem în jur de 20 de trupe din România şi alte câteva din străinătate şi, cel mai probabil, festivalul va avea loc la Sala Sporturilor", a explicat Munteanu.

El crede că bugetul festivalului de muzică rock va depăşi 60-70.000 de euro, cât a costat organizarea din acest an pentru cel de muzică folk. „Suntem îngroziţi de fenomenul de manelizare. Cred că fiecare gest de cultură încearcă să vindece un pic din ceea ce se întâmplă pentru că manelizarea nu înseamnă doar manele, ci un mod de a trata valorile. Vom sprijini un produs media de cultură, o revistă, pe care avem intenţia de a o lansa la începutul anului următor. Va fi o surpriză pentru tot Clujul şi e unul dintre argumentele pe care le aducem pentru calitate şi antimanelizare", a adăugat Munteanu. Tot în anul următor, acesta doreşte organizarea unui festival de muzică jazz. „Toate aceste festivaluri sunt nerentabile din punct de vedere financiar", a adăugat Munteanu. Totodată, el promovează concertele care vor avea loc în perioada următoare în cluburile grupului. „Astăzi va avea loc concertul The Lemon Bucket Orkestra din Canada, în Biblioteca Centrală Janis, iar luni artiştii vor concerta şi în My Way.

Tot astăzi, în My Way are loc concertul de blues al lui Mike Godoroja. Aici va concerta Ştefan Stan, câştigătorul concursului „Vocea României", în 21 noiembrie, în 29 noiembrie va avea loc un concert al orchestrei Zuralia care a cântat în deschiderea lui Goran Bregovic în 29 noiembrie, iar în 5 decembrie, când sărbătorim patru ani de My Way, va avea loc concertul trupei Compact pe care dorim să o avem şi la festivalul de muzică rock", a adăugat Munteanu. De asemenea, în 12 decembrie, clujenii de la Nightlosers îşi vor lansa în My Way un nou album.

Etichete
Comenteaza