Fermierii vor afla despre banii europeni care le sunt puşi la dispoziţie

Fermierii vor afla despre banii europeni care le sunt puşi la dispoziţie
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vor demara o campanie naţională de informare a societăţii civile despre finanţările europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Aceasta se va derula în perioada martie - august, sub denumirea Euro Agricultura - Reţeaua Naţională a Multiplicatorilor de Informaţii despre Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2013, ca etapă de pregătire pentru PNDR 2020. „Plecând de la ideea că exemplul concret este cel mai bun mijloc de comunicare, campania va prezenta proiecte care pot fi considerate exemple de bună practică în accesarea şi derularea fondurilor europene", a declarat David Eugen Popescu, directorul general al APDRP.

Principala activitate pe care se va concentra noul proiect va fi cea de creare a unei reţele naţionale ce va cuprinde 2.000 de multiplicatori de informaţii din toate judeţele. Selecţia va fi făcută pe baza experienţei pe care aceştia o demonstrează în activităţile de comunicare cu publicul larg şi privind fondurile europene. Pentru desemnarea multiplicatorilor vor fi luate în considerare asociaţii, patronate şi cooperative de profil, organizaţii nonguvernamentale reprezentative, Grupuri de Acţiune Locală, centre de documentare europeană, centre de informare EuropeDirect, asociaţii studenţeşti, organizaţii active în zona rurală.


Sunt prevăzute în acest scop vizite exemplificative la 850 de proiecte care au primit sprijin nerambursabil prin PNDR în România, dar şi în alte ţări ale Uniunii Europene. Din cei 2.000 de multiplicatori naţionali, 60 vor fi selectaţi să participe la vizitele exemplificative organizate în afara ţării. Multiplicatorii trebuie să conceapă un plan de lucru şi să organizeze mai multe acţiuni de comunicare pentru locuitorii din mediul rural. În cadrul acestei campanii va fi lansată platforma de internet Euroagricultura.ro.

Comenteaza