Fermierii, speriați de schimbarea ministrului clujean al agriculturii. "Negocierile europene erau deja avansate"

Fermierii, speriați de schimbarea ministrului clujean al agriculturii. "Negocierile europene erau deja avansate"

Federația Pro Agro vrea să participe activ la desemnarea noului ministru al agriculturii în cazul în care  va fi înlocuit clujeanul Adrian Oros.

“Luând în considerare iminenta decizie privind nominalizarea structurii de conducere a Ministerului Agriculturii și al Dezvoltării Rurale, vă solicităm ca prin desemnările făcute să fie urmărite continuitatea parcursului național și european al proiectelor aflate în derulare, stabilitatea și predictibilitatea în ceea ce înseamnă agricultura și industria alimentară românească.

Din cunoștințele noastre, majoritatea proiectelor de importanță strategică sunt deja într-o fază avansată a discuțiilor, inclusiv exercițiul financiar viitor. Este foarte important ca linia trasată deja să fie urmată și proiectele să fie continuate de o manieră benefică pentru sectorul agro-alimentar din România.

Aducem în discuție și bunele practici din statele membre ale Uniunii Europene (UE), unde mediul asociativ este consultat la momentul numirii echipelor de conducere din administrația publică relevantă pentru agricultură.

Suntem dispuși și dornici să vă punem la dispoziție experiența noastră, inclusiv de la momentul numirilor, dar și să contribuim alături de viitoarea echipă în așa fel încât fermierul român să fie cât mai bine reprezentat, atât în România cât și în UE”, spune președintele Pro Agro, Ionel Arion.

Federația cu 16 organizații profesionale membre susține că este reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, fiind în ultimii ani partener de dialog pentru toate echipele ministeriale.

Comenteaza