Feleacu primește înapoi proprietățile date municipiului Cluj-Napoca. Inclusiv o parte din Palocsay

Feleacu primește înapoi proprietățile date municipiului Cluj-Napoca. Inclusiv o parte din Palocsay

Proprietarii din zonă vor trebui să își declare terenurile și clădirile la localitatea de care aparțin pentru a nu plăti impozitul de două ori. 

"Odată cu modificarea limitei administrative, ca urmare a deciziei Tribunalului Cluj, granița dintre Feleacu și Cluj-Napoca revine la hotarul din anul 1973. Conform art. 461 și 466 din Codul Fiscal, în termen de 30 de zile, proprietarii imobilelelor cuprinse în această arie (livada Palocsay - zona revenită comunei Feleacu, străzile Iosif Sava, Dinu Lipatti, o parte din Nicolaie Corcheș), au obligația declarării terenurilor și clădirilor la unitatea administrativ teritorială de care aparțin.

Deoarece proprietățiile vor fi impuse din anul 2018 (odată cu decizia finală a Tribunalului Cluj), pentru a evita plata impozitului la două unități administrativ teritoriale, vă sugeram să procedați la declararea lor, în cel mai scurt timp", a înștiințat administrația din Feleacu. 

"Pentru a putea declara terenurile la comuna Feleacu, mai întâi trebuie să le scoatem de la municipiul Cluj-Napoca. În baza cărui act juridic și de unde îl putem lua, pentru a scoate terenurile de la Cluj-Napoca?", a întrebat un proprietar. Terenurile și clădirile se declara prima dată la comuna Feleacu, iar noi facem solicitare de radiere de la municipiul Cluj-Napoca. Dvs trebuie să faceți doar o cerere la Cluj-Napoca doar pentru restituirea impozitului pe ultimii doi ani".

Proprietarii solicită, în schimb, ca administrația comunei să se ocupe de recuperarea diferenței de impozit. "De ce nu ar putea să facă Primăria Feleacu o cerere de restituire către Cluj-Napoca? Impozitul s-a plătit pe anii precedenți conform înștințării de plată primită de la Cluj-Napoca, de la Primăria Feleacu nu s-a primit nimic". Alți cetățeni vor să fie clarificată pe deplin mai întâi situația acelor terenuri. 

"Oare s-a reușit preluarea și gestionarea acestor parcele preluate de la Cluj-Napoca? Imediat după sentința tribunalului mi s-a spus că va dura 1-2 ani. În acel moment nu aveam răspuns la nici o întrebare referitoare la această preluare și apartenența la comuna Feleacu", "Și partea aceea din N. Corcheș care este de unde și până unde sau trebuie să ghicească lumea?", "Primăria Feleacu nu a dat încă titluri de proprietate după deciziile definitive și irevocabile din 2017 și vrea din impozite. Să facă bine și să își pună ordine în acte, că este debandadă. Sunt încă terenuri cu cerere de restituire după registrele agricole 1956-1962".

Comenteaza