Update Fast-food-urile din Cluj umblă la salarii. Cât plătește McDonald's unui începător

Fast-food-urile din Cluj umblă la salarii. Cât plătește McDonald's unui începător
Americanii de la McDonald's sunt nevoiți să mărească lefurile în România | Foto: Fox News

Grupul McDonald’s a ieșit la recrutare la Cluj cu salarii majorate în unitatea sa din Iulius Mall. Oferta este peste ultimele salarii declarate de actuali sau foști angajați ai KFC sau Subway pe site-ul de specialitate Undelucrăm.ro.

“Vino în echipa McDonald’s Cluj Iulius, pachet salarial 1.900 lei net/lună” sună un anunț inserat pe internet. “Salariul de intrare brut la McDonald's este de 2.350 lei şi include bonuri de masă în valoare de 200 de lei, precum şi un pachet substanţial de beneficii, spre exemplu bonusul de performanță pentru rezultate individuale și de echipa sau bonusul de vechime”, precizează conducerea McDonald’s România.

Actualii sau foștii angajați de la McDonald's indică, pe portalul de specialitate Undelucram.ro, un salariu de 800 de lei pentru un serviciu part-time de patru ore, de 1.100 de lei pentru șase ore și de 1.700-2.200 de lei full-time, în funcție de localitate și de experiența acumulată. Programul flexibil, lucrul în echipă, tinerețea angajaților sunt principalele avantaje menționate de personal.

Muncă multă, salariu mic

Lipsa pauzelor, stresul, presiunea, munca de noapte, atitudinea managerilor sunt văzute drept cele mai mari probleme. Unii dintre salariați reclamă faptul că sunt "șantajați" să vândă noile produse, în sensul că managerii îi presează să le sugereze fiecărui client. “Salariu foarte mic comparativ cu munca depusă, te fură mult folosind “avantajele în natură”. În fiecare lună îți scade minimum 100 de lei, fără niciun motiv”, relatează un angajat.  

Salariații de la KFC sunt mulțumiți de colectiv, programul flexibil și plata dublă a zilelor libere legale, reproșurile fiind legate de pauzele de odihnă sau de munca în picioare. “Managerul să vorbească mai frumos cu angajații și să nu li se bage demisia sub nas de fiecare dată când angajatul are o opinie în legătură cu un inconvenient”, menționează un lucrător. Salariile indicate de actualii angajați pentru un casier variază de la 1.500 de la Ploiești la 1.800 de lei la București.  

Subway are cele mai puține recenzii pe portal în acest domeniu, majoritatea negative din partea foștilor angajați din capitală. “Interesați-vă mai mult despre job și dați alte salarii”, le sugerează actualilor șefi un fost sandwich-maker. 

“Momentan salariul unui Sandwich Artist este între 1.400 și 1.700 lei net, urmând din septembrie să fie între 1.500 și 1.800 lei net. La aceste sume se adaugă un pachet de bonuri de masă în valoare de 200 de lei”, a precizat Andrei Trifan, Subway Development Agent.

De la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie în România a devenit 1.900 de lei, față de 1.450 de lei anul trecut. Salariații cu contract de muncă primesc acum între 1.100 și 1.300 de lei net.

Comenteaza