Farmec va produce dezinfectant în cinci săptămâni

Farmec va produce dezinfectant în cinci săptămâni

Cel mai mare producător de cosmetice din România, Farmec Cluj-Napoca, va putea fabrica dezinfectant de mâini peste cel puțin cinci săptămâni.

Societatea clujeană realizează teste de eficacitate, care durează 4-5 săptămâni și încep săptămâna aceasta, au declarat reprezentanții producătorului, conform Wall Street. Farmec așteaptă avizele oficiale pentru produsele dezinfectante pentru suprafețe de la Comisia Națională pentru Produse Biocide (CNPB).

“Suntem în dialog permanent cu autoritățile și cu furnizorii de materii prime și de ambalaje în vederea obținerii tuturor aprobărilor și susținerii în demersurile pentru producția în regim de urgență. Așteptăm avizele oficiale pentru produsele dezinfectante pentru suprafețe de la CNPB în zilele următoare.

VEZI Gata să scoată cinci produse dezinfectante

În cazul dezinfectanților pentru mâini este necesară realizarea unor teste de eficacitate în laboratoare autorizate. Durata acestor teste este de 4-5 săptămâni, ele încep săptămâna aceasta. Perioada de testare a eficacității este condiționată de timpii de acțiune necesari evaluării acțiunii antimicrobiene. Ulterior, aceste produse vor fi supuse spre avizare CNPB, care ne-a transmis că va urgenta procedura de avizare.

Momentan, aceasta este prioritatea numărul 1 a companiei Farmec și ne folosim toate resursele pentru o soluționare eficientă și responsabilă în beneficiul sănătății publice”, au declarat reprezentanții Farmec. Societatea din Cluj are certificare internațională GMP și își comercializează produsele din portofoliu în 30 țări, principalele branduri fiind Farmec și Gerovital.

Comenteaza