Fabrica Sanex produce plăci ceramice încrustate cu platină și aur

Fabrica Sanex produce plăci ceramice încrustate cu platină și aur

Combinatul Sanex din Cluj-Napoca va investi 9 milioane de lei anul acesta pentru a-și eficientiza fabricația și a crea noi produse, inclusiv premium.

„Au fost realizate investiții importante în liniile de producție și în echipamente mai performante atât pentru producția efectivă a biscuitului ceramic, cât și în decorarea acestuia – fie 100% digitală, fie cu efecte speciale și aplicații din materiale prețioase precum platină sau aur.

În urma acestor investiții, jumătate din liniile de producție din fabrică sunt de ultimă generație -  automatizate și robotizate. Alocăm o atenție deosebită plăcilor de formate mari, segment pe care se înregistrează o creștere din ce în ce mai mare.

Criza pandemică a creat însă un avantaj competitiv pentru noi, în calitate de producător autohton. Românii au început să devină tot mai conștienți de faptul că produsele fabricate în țară sunt la fel de atractive din punct de vedere calitativ și estetic, comparabile cu orice produs de import”, a declarat directorul general al Sanex, Petrișor Grindeanu.

Planurile pentru a doua jumătate a anului vizează lansarea de alte câteva noi produse, inclusiv gresii de mari dimensiuni, porțelanate, rectificate și cu finisaj lucios. Grupul de companii format din Sanex și Lasselsberger Ceramics România a înregistrat afaceri de 158 milioane de lei în 2019. Piața locală de plăci ceramice din țară ar putea să înregistreze în acest an un declin de până la 10-15%, comparativ cu 2019.

Comenteaza