Fabrica Sanex își va aduce două linii de producție automatizate

Fabrica Sanex își va aduce două linii de producție automatizate

Producătorul de plăci ceramice de la Cluj cu acționariat austriac va derula în 2021 investiții mai mari decât în anul apariției pandemiei în România.

Sanex Cluj-Napoca, societate deţinută de grupul Lasselsberger, investeşte în acest an 2 milioane de euro pentru achiziţia a două noi linii de sortare-împachetare com­plet automatizate. Suma se adaugă celor 1,5 milioane de euro investite în 2020, conform ZF.

„Ne dorim ca perioada următoare să stea sub semnul investiţiilor şi al expansiunii. Sperăm ca noile măsuri şi inovaţiile din sectorul medical să ajute la echilibrarea mediului de afaceri în general şi a industriei de construcţii în particular, astfel încât la începutul anului 2022 să anunţăm date financiare pozitive“, a declarat Petrişor Grindeanu, director general al Sanex.

Grupul de companii format din Sanex și Lasselsberger Ceramics România a înregistrat afaceri de 158 milioane de lei în 2019. Piața locală de plăci ceramice din țară s-a confruntat în 2020 cu un declin estimat de până la 15%, comparativ cu anul precedent.

Produsele Cesarom se fabrică la Sanex, companie care a devenit, din 2004, membră a grupului Lasselsberger. Capacitatea totală de producţie a Sanex se ridică la 8 milioane mp anual.

Comenteaza