Fabrica Sanex de la Cluj exportă doar 5% din producție

Fabrica Sanex de la Cluj exportă doar 5% din producție
Societatea din Cluj a sistat fabricația de produse sanitare acum 15 ani | Foto: Wall Street

Sanex, producător de gresie şi faianţă deţinut de austrieci, cu o fabrică la Cluj, a făcut afaceri de 33 de milioane de euro în 2019. Exporturile au adus 5% din business. 

Compania a exportat anul trecut în ţări precum Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia şi Ungaria, conform ZF. Producătorul de plăci ceramice Sanex din Cluj-Napoca, deţinut de grupul austriac Lasselsberger, şi-a majorat businessul cu 20% în 2019 comparativ cu anul precedent, ajungând astfel la 33 de milioane de euro.

„Majorarea cifrei de afaceri a fost susţinută de lansarea de colecţii noi, care au fost foarte bine primite în piaţă, dar şi de campaniile permanente pe care le-am desfăşurat pentru distribuitorii Lasselsberger România. În plus, anul trecut a fost marcat şi de aducerea de noi clienţi în portofoliul companiei. Raportat la volumul de produse vândute, anul trecut Lasselsberger România a vândut 8 milioane mp”, spune Petrişor Grindeanu, director general al Sanex.

Austriecii care dețin fabrica Sanex, producător de gresie şi faianţă sub brandul Cesarom, l-au adus în funcţia de director general pentru România pe Petrişor Grindeanu de la Sika.

Grindeanu a preluat mandatul de CEO la Sanex din septembrie 2019. Sanex este o întreprindere din România care acționează în domeniul ceramicii pentru construcții, fiind un producător de plăci ceramice (faianță și gresie) și decoruri (brâuri și medalioane).

Aceasta a fost înființată în 1970, ca Întreprinderea de Materiale de Construcții Ceramice Sanex, iar în 1990, a devenit societate pe acțiuni. Din 2004 acționar majoritar este grupul Lasselsberger din Austria, unul din primii 10 producători de plăci ceramice din Europa.

Din același an, Sanex și-a restrâns gama de fabricație prin renunțarea la producerea de obiecte sanitare. În 2006, societatea a anunțat încheierea procesului de răscumpărare a acțiunilor, în urma retragerii de la Bursa Rasdaq.


 

Comenteaza