Fabrica De'Longhi din Cluj a depășit-o pe cea din China

Fabrica De'Longhi din Cluj a depășit-o pe cea din China
Producătorul italian de electrocasnice și-a ridicat fabrici atât în Europa, cât și în Asia | Foto: De Nisi Group

Uzina de producție de aparate electrocasnice de la Cluj a grupului italian De'Longhi a fost evaluată la 260 de milioane de euro. 

Aceasta a fost inclusă de ZF într-un top al celor mai valoroase companii din România. Grupul italian De’Longhi, care a început producţia de espressoare de cafea pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2018, după o creştere de circa 30%, în ritm cu avansul din ultimii ani.

Acum, în parcul industrial Tetarom III din comuna Jucu,  judeţul Cluj, De’Longhi produce espressoare şi blendere. Compania este evaluată la 260 milioane euro, făcându-şi loc pentru prima dată în ediţia din 2019 a clasamentului.

În 2018, fabrica de la Jucu a realizat 1,4 milioane de espressoare automate sub brandul De’Longhi, 2,3 milioane de blendere sub marca Braun şi 0,7 milioane de aparate de cafea pentru grupul Nestle - Dolce Gusto. Fabrica din Cluj a ajuns cea mai mare din lume pentru grup, depăşind în 2018 unitatea de producţie din China.

VEZI Italienii de la De'Longhi se extind. Din Cluj, în Bihor

Concernul italian este pe cale să își extindă producția în România la Salonta (județul Bihor), prin preluarea fabricii Jasz Plaszt. De’Longhi va avea cel puțin 500 de angajați lângă Salonta, care va deveni a doua sa fabrică din țara noastră, după cea din județul Cluj.

Tratativele sunt avansate și este posibil ca până în primăvară să fie semnat contractul. Odată cu preluarea fabricii, italienii își propun dublarea personalului, de la 230 la 500 de angajați. 90% dintre salariați ar urma să fie preluați de la Jasz Plaszt. Pe Bestjobs au apărut anunțuri de angajare pentru viitoarea fabrică.

De’Longhi a intrat cu producția în România odată cu preluarea halelor Nokia din Tetarom III. Aici s-a angajat să realizeze o investiţie de 32 de milioane de euro, beneficiind de un ajutor de stat din România de 12,5 milioane de euro.

O parte dintre angajaţii Nokia au fost preluaţi de italieni. Grupul din Treviso activează pe piață prin două divizii, de echipamente de uz casnic şi profesionale, cu mărcile De'Longhi, Braun, Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta. Italienii au achiziţionat brandul Braun de la Procter & Gamble, pentru 140 milioane euro.

Comenteaza