Fabrica de medicamente de pe Calea Turzii trece la angajări

Fabrica de medicamente de pe Calea Turzii trece la angajări

Unitatea de producție de medicamente Ferrosan Cluj-Napoca a depăşit pragul de 30 milioane de lei la afacerile din 2019 și va angaja aproape 100 de oameni.

Înfiinţată în 1993, de către Viorica Ilieş, aceasta a trecut în acţionariatul companiei GlaxoSmithKline (GSK) în 2019, conform ZF. În urma unui joint venture internaţional, Ferrosan a ajuns în portofoliul britanicilor de la GSK după ce anterior a fost controlată de americanii de la Pfizer.

Fabrica de medicamente Ferrosan din Cluj, fosta Alsifcom Intermed, a revenit pe creştere în 2019, raportând afaceri de 31 milioane de lei, cu un plus 17% faţă de anul anterior, arată datele Ministerului Finanţelor Publice.

Compania a înregistrat un profit de 3,5 milioane de lei, în scădere cu 1 milioane lei faţă de 2018, şi angajează acum 85 de persoane.

Din acţionariatul Ferrosan fac parte Prism PCH Limited, cu 98% din acţiuni, o companie britanică, al cărei pachet majoritar este deţinut de giganţii de la , una dintre cele mai mari companii farmaceutice la nivel mondial. Restul de 2% din acţiuni au rămas la Pfizer, care a controlat compania clujeană timp de opt ani, din 2011 până în 2019.

Comenteaza