Fabrică de burgeri la Cluj. O carmangerie va investi aproape 17 mil. euro în noua unitate de producție

Fabrică de burgeri la Cluj. O carmangerie va investi aproape 17 mil. euro în noua unitate de producție
| Foto: KarepaStock - Depositphotos.com

O cunoscută carmangerie din Cluj va investi peste 16 mil. euro într-o fabrică de burgeri.

Compania Moldovan Carman­gerie din Cluj, cu activitate în industria cărnii şi parte a unui grup de companii fondat şi controlat de familia Moldovan, va investi circa 16,8 mi­lioane de euro într-o nouă unitate de producţie în Sânnicoară (Apahida) din judeţul Cluj.

Fabrică de burgeri lângă Cluj-Napoca

„Este o investiţie într-o nouă infrastructură de producţie integrată cu un depozit logistic complet automat. Nu vom mai dezvolta partea de mezeluri fiert-afumate pentru că obiceiurile se schimbă. Această unitate de producţie este gândită cu totul diferit, vom face mai mult semipreparate precum burgeri, rulade, feliate, marinate şi multe produse ready meal, ready to cook etc. Vor fi produse mai sofisticate pentru viitorii consumatori mai sofisticaţi“, a spus Cosmin Moldovan, director general al Carman­geriei Moldovan, potrivit ZF.

Potrivit sursei citate, compania a depus un proiect pentru a accesa fonduri în valoare de aproape 7 mil. euro pe DR-22 „Investiţii în condi­ţio­narea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole“ şi a primit un punctaj favorabil.

Doar compania Moldovan Carmangerie, parte din grupul fondat de familia Moldovan, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 107.372.993 milioane de lei (peste 21 mil. euro) și un număr mediu de 313 angajați în 2023, conform datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Comenteaza