Experții Bosch predau conducerea autonomă la Universitatea Tehnică

Experții Bosch predau conducerea autonomă la Universitatea Tehnică

Cursul de tehnologia, dinamica și controlul mașinilor autonome va fi predat integral de către experți Bosch la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Ediția din 2018-2019 a cursului a fost absolvită de 41 studenți. Alți 36 de studenți au absolvit în 2019 cursul de introducere în sisteme automate de asistență a conducătorilor auto, ce se adresează studenților de anul I de masterat la Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai, susținut de către experți Bosch. Compania va derula și un curs de metode de dezvoltare software pentru industria auto, în colaborare cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din UTCN.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a anunțat că va dezvolta constant la Cluj inițiative care susțin relația dintre educație și mediul de afaceri: programe de masterat, cursuri la universități importante, școala duală, competiții internaționale de conducere autonomă.

Multe inițiative sunt derulate de Centrul de Inginerie Bosch Cluj (CIBC), unde inginerii lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră din domeniile conducerii autonome, mobilității electrice și conectate sau internetului lucrurilor.

„În timpul studiilor, prin diferitele noastre programe educaționale, le oferim acestora posibilitatea să se familiarizeze cu proiecte de ultimă generație din industrie și cu mediul de lucru într-o companie internațională”, a spus Dennis Raabe, directorul CIBC.

Centrul a lansat înscrierile la competiția tehnică internațională pentru studenți, Bosch Future Mobility Challenge, adresată echipelor de studenți interesați să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pentru vehicule la scara 1:10. Machetele sunt asigurate de către companie.

Studenții vor lucra la proiectele lor timp de șase luni, în strânsă colaborare cu experții Bosch. În această ediție, compania a introdus testul de viteză (stop-watch) și noi situații de trafic, precum treceri de pietoni și semafoare, pe lângă evitarea obstacolelor statice și a parcării.

Comenteaza