Executivul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizorii de energie / Furnizorii vor emite noile facturi în 15 zile, se interzice debranşarea clienţilor

Executivul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizorii de energie / Furnizorii vor emite noile facturi în 15 zile, se interzice debranşarea clienţilor
| Foto: Arhiva

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că Executivul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizorii de energie, prin neaplicarea mecasnimelor de plafonare şi compensare.

Ministrul a mai anunţat că, pentru a preîntâmpina eventuale abuzuri faţă de clienţi, s-a prevăzut că pe perioada aceasta sunt interzise debranşările. 

”Exact ceea ce am promis am făcut. Începând de la data publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei Ministerului Muncii (...) se modifică şi alte acte normative, respectiv Ordonanţa 118 şi Legea 259”, a spus Virgil Popescu. 

Ministrul a precizat, referitorla numărul facturilor emise eronat, că ”toată lumea vorbeşte de un milion, două milioane,” însă el vrea să vadă raportul ANRE şi al ANPC, pentru a spune exact numărul acestor facturi. 

”O factură care nu are elemente că este plafonată şi compensată, evident că nu are aplicate mecanismele de compensare”, a spus Virgil Popescu, adăugând că furnizorii au obigaţia să refacă absolut toate facturile unde nu s-au aplicat prevederile legale. De asemenea, nu au voie să perceapă penalităţi şi trebuie ăs sisteze plăţile pe perioada rectificării acestor facturi. 

Ministrul Energiei a afirmat că toţi consumatorii casnici, pe perioada aplicării acestei legi, nu numai cei vulnerabili, vor beneficia de interzicerea debranşării. 

”Eu sper ca toată lumea să fie de bună credinţă şi să nu abuzeze de acest lucru”, a mai spus Virgil Popescu, arătând că perioada de aplicare a legii este până în 30 iunie. 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza