EXCLUSIV Cum poţi lucra la Facebook

EXCLUSIV Cum poţi lucra la Facebook
Cea mai mare reţea de socializare din lume face recrutări printre români. În acest scop, compania deţinută de celebrul Mark Zuckerberg l-a trimis în ţară pe Andrei Alexandrescu, cercetător în cadrul Facebook.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Andrei Alexandrescu pentru ZIUA de CLUJ, posturile de la Facebook se adresează oricărui programator talentat. Cei interesaţi pot aplica foarte simplu - pot merge la http://facebook.com/careers, după care click pe "Software Engineering". Procesul de aplicaţie este relativ simplu”, spune Alexandrescu.

Pe lângă cele 12 posturi permanente oferite românilor, Facebook le dă şi studenţilor o şansă. Aceştia se pot înscrie la un stagiu de trei luni , care se va derula la sediul companiei din Statele Unite.

“De pe http://facebook.com/careers, studenţii trebuie să selecteze "University" şi de acolo una din poziţiile "Interns" care-i interesează. Un internship (stagiu) de vară la Facebook dureaza trei luni, după care studentul se întoarce să termine şcoala. La sfârşitul şcolii un intern
poate să facă bineînţeles orice vrea, dar, dacă preferă să se reîntoarcă la Facebook pentru o poziţie permanentă, are avantajul ca este cunoscut în firmă”, explică Alexandrescu.

Acesta îi sfătuieşte pe români să nu se înscrie decât pentru posturile de software engineer (programator), deoarece vizele pentru celelalte posturi sunt greu de obţinut.

Angajatul român de la Facebook le mai dă şi câtvea ponturi compatrioţilor interesaţi să lucreze în această companie.

“Şcoala este importantă! Sunt la Facebook programatori excepţionali care s-au lăsat de facultate. Din păcate, aceştia sunt americani. Un candidat străin trebuie să aibă facultate de profil din mai multe motive (legate de obţinerea vizei, riscul şi cheltuielile asumate de firma)”, susţine Alexandrescu.

“Procesul de interviu este extrem de dur,aşa că recomand cu căldură pregătire temeinică în algoritmi şi structurile fundamentale. Mai sugerez rezolvarea "Puzzles" de pe pagina de cariere menţionata mai sus”, menţionează acesta.

Comenteaza