Evoluție îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în Cluj. Cum arată graficul

Evoluție îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în Cluj. Cum arată graficul

Noile cazuri de coronavirus la Cluj arată o evoluție ascendentă, conform experților de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

“Modul de începere a noului an școlar în septembrie va depinde de numărul de cazuri noi cumulate din ultimele 14 zile în fiecare localitate raportat la o mie de locutori. Graficul arată evoluția acestui indicator la nivelul fiecărui județ din România, respectiv pragul de 1‰”, a precizat Romanian Economic Impact Monitor (REIM), realizat de FSEGA.

Proiectul de cercetare include realizarea unei platforme online specializate, prin care experții Universității Babeș-Bolyai implicați în acest demers științific publică date relevante privind impactul economic al pandemiei COVID-19 în forma unor infografice interactive, menite să arate o imagine actualizată în timp real a situației economiei românești.

Obiectivul REIM constă în oferirea unui sprijin real factorilor decizionali din politica și economia românească prin actualizarea frecventă a analizei situației generate de epidemie și oferirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii de previziune pentru o mai bună protejare a societății, companiilor, angajaților și lanțurilor de aprovizionare din economia reală.

Cursurile de la Cluj, în variantă mixtă

Noul an școlar, care va începe în 14 septembrie, se va desfășura într-o variantă mixtă: o parte din elevi vor merge la școală zilnic, iar cealaltă parte va avea loc în sistem hibrid, însă varianta doar online este exclusă, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Comenteaza