Foto Europarlamentarul Daniel Buda, în vizită la o fabrică din Cluj: „Totul se transformă, nimic nu se pierde”
- Scris de Sergiu Vlăgea
- 18 Noi 2022, 10:54
- Economie
- Ascultă știrea

Este vorba de fabrica de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei din municipiul Dej, județul Cluj, deținută de omul de afaceri Ioan Tecar.
Potrivit lui Daniel Buda, pe viitor compania își dorește să continue investițiile în dezvoltarea unor capacități de producere a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperișurile halelor.
„«Sigur am avut și noroc în implementare, dar norocul nu îți vine dacă stai cu mâinile încrucișate!»
Peste 100 de milioane de euro investiți în fabricile de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei. La Dej, domnul Tecar face minuni parafrazând versurile poetului Tudor Arghezi «Din bube, mucegaiuri și noroi, Iscat-am frumuseți și lucruri noi».
Uniunea Europeană este extrem de preocupată de identificarea unor soluții care să permită valorificarea deșeurilor de hârtie sau a celulozei, un subprodus din industria lemnului. Lupta împotriva schimbărilor climatice, noile provocări generate de limitarea unor resurse materiale, ne obligă să fim atenți în ceea ce înseamnă gestionarea durabilă a acestora.
NU RATA:
» Cum arăta „Untold-ul” de acum 50 de ani! Zeci de mii de oameni participau la Târgul de Fete de la Găina
» Ce salarii sunt în Primăria Cluj-Napoca. VEZI sumele lunare + Cât căștigă primarul Emil Boc
» Chirie în bătaje de joc în centrul Clujului. Open space de tip „aici mâncai, aici mă c..ai” / „Învârți în mâncare de pe WC”
M-am bucurat foarte mult să constat o evoluție semnificativă în implementarea unor soluții tehnologice performante, care vor permite atât astăzi, cât și în viitor gestionarea eficientă a unor cantități insemnate de deseuri din toate colțurile lumii.
Deșeurile urmează a fi transformate în cearceafuri de unică folosință utilizate în industria medicală, prosoape de hârtie sau alte produse de igienă personală. Vorbim tot mai mult de eliminarea utilizării plasticului, dar pentru acest lucru este vital să găsim soluții alternative.
În viitor compania își dorește să continue investițiile în dezvoltarea unor capacități de producere a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperișurile halelor. De altfel, la fel procedează și cu subprodusele rezultate din prelucrarea hârtiei pe care le transformă în aburi ce-i folosește la punerea în mișcare a mașinilor din fabrică. Totul se transformă, nimic nu se pierde”, a transmis europarlamentarul clujean.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei