Espressoarele fabricate la Cluj pun România în topul mondial al țărilor producătoare de electrocasnice mici

Espressoarele fabricate la Cluj pun România în topul mondial al țărilor producătoare de electrocasnice mici
Grupul italian s-a extins cu fabrici și magazine la nivel mondial

Producătorul italian De'Longhi, care deține o unitate de producție la Cluj, a contribuit la creșterea producției de electrocasnice mici în România, care a intrat în top 10 mondial.

România a ajuns pe locul zece în topul celor mai mari producători de electrocasnice mici din lume, după ce valoarea producţiei a urcat de la 60 mil. euro la peste 500 mil. euro în mai puţin de un deceniu, mai exact în perioada 2010-2019, arată datele asociaţiei APPLia – The Home Appliance Europe, citate de ZF.

Prezenţa României în topul celor mai mari producători de electrocasnice mici din lume este posibilă datorită dezvoltării pe plan local a unor investiţii de profil, este vor­ba de fabricile De’Longhi şi Philips. Pe piaţa locală mai sunt alte fabrici importante de electro­casnice, însă acestea realizează articole de mari dimensiuni, precum araga­zuri, frigidere, maşini de spălat şi aspira­toa­re.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de mai bine de un secol, deţine în România două unităţi de producţie unde realizează espressoare şi alte electrocasnice mici. Unde dintre ele se află la Cluj, în parcul industrial din comuna Jucu, unde italienii au preluat fosta fabrică Nokia. 

Cifrele pe 2020 şi res­pectiv 2021 nu sunt publice, însă calculele făcute de ZF arată că producţia româ­nească de profil şi-a continuat ascensiunea pe fondul apetitului crescut de astfel de bunuri în vremea pandemiei.

Topul celor mai mari producători de electro­casnice mici din lume este condus de­taşat de China, care realizează bunuri de pro­fil în valoare de 6,7 mld. euro anual, con­form datelor APPLiA din 2019 (cele mai re­cente). Pe poziţiile următoare se află Ger­ma­nia (3,4 mld. euro), Olanda (1,9 mld. euro) şi Franţa (1 mld. euro). Acestea sunt sin­gurele ţări cu producţii de peste 1 mld. euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza