E.ON a lansat un program de recrutare a absolvenților din Cluj. Ce salarii sunt

E.ON a lansat un program de recrutare a absolvenților din Cluj. Ce salarii sunt
Grupul german a preluat fostele societăți de stat din domeniile gazelor și electricității | Foto: E.ON

Grupul german E.ON a anunțat că va angaja studenți din ultimul an de licență sau de masterat la Cluj în cadrul unui program destinat absolvenților de studii tehnice, economice și de resurse umane.

“Programul a apărut din preocuparea noastră de a sprijini în mod real tinerii care imediat după terminarea studiilor sunt în căutarea unor experienţe valoroase care să pună bazele carierei lor profesionale. Ne bucurăm că a devenit o tradiţie, că în fiecare an interesul este tot mai mare, iar feedback-ul colegilor deja angajaţi este unul foarte bun”, a declarat iniţiatorul proiectului, Ana-Maria Matei, director adjunct al E.ON România.

Pentru anul în curs sunt disponibile posturi în centrele universitare Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Bacău, Suceava, Arad, Braşov, Oradea, Ploieşti. La Cluj posturile oferite sunt pentru absolvenți ai domeniului tehnic, mai precis energetică, electrotehnică, instalații, ingineria petrolului și a gazelor naturale, inginerie economică și specializări conexe.

Au preluat fostele societăți de utilități ale statului

În alte orașe, precum Târgu-Mureș sau București, există poziții deschise și în domeniile resurse umane sau economic. “Oferim contract de muncă pe periodă nedeterminată și un pachet de beneficii atractiv, inclusiv asigurare medicală privată, pensie privată, primă de vacanță, dar și mentorat, cursuri, evenimente profesionale, implicare în proiecte”, au precizat reprezentanții companiei.

Procesul de selecţie durează până în iulie, primul pas fiind încărcarea CV-ului pe platforma de recrutare a companiei până în 8 mai. Prin acest program au fost angajaţi până acum 120 de tineri, dintre care mai mult de jumătate au ajuns în poziții de specialiști sau de coordonare.

Grupul german a intrat în România în 2005, când a preluat fostele societăţi de stat de gaze naturale şi energie electrică. Acestea deservesc 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău).

De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit 1,5 miliarde de euro pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat 1,9 miliarde de euro ca impozite şi taxe. Principalii concurenți în România ai E.ON Energie sunt Engie, Arelco, Axpo Energy și C-Gaz, potrivit portalului financiar Termene.ro.

Ce salarii se câștigă

Referințele angajaților despre companie vizează mai ales nivelul bun al salarizării, programul de lucru flexibil, faptul că nu se stă peste program, programele de asigurare medicală, cantina, creșa sau grădinița pentru copiii acestora. “Încercați să vă pese mai mult de oameni decât de proces și găsiti și alte modalități de motivare decat cele materiale”, sugerează un fost angajat, pe portalul forței de muncă Undelucrăm.ro. Salariile indicate de aceștia sunt de 3.500 de lei pe lună pentru un quality manager și de 2.800 de lei pentru accounts payable officer, ambele posturi la Târgu-Mureș.

Comenteaza