Elvețienii de la Novartis vor face o donație de echipamente medicale la Cluj

Elvețienii de la Novartis vor face o donație de echipamente medicale la Cluj

Grupul Novartis din România va susține cu 50.000 de dolari cinci spitale care tratează pacienți cu coronavirus pentru a sprijini financiar achiziția unor echipamente de protecție și medicale, materiale, bunuri.

Grupul va susține sistemul de sănătate din România cu 480.000 de dolari pentru lupta împotriva pandemiei. 380.000 de dolari vor merge către Societatea Națională de Cruce Roșie pentru a contribui la instituirea unui fond de urgență pentru echipamente de protecție, bunuri și echipamente medicale necesare pentru siguranța personalului medical și pentru tratarea pacienților din România.

Autoritățile din sistemul sanitar vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie. Separat de acest sprijin, Novartis susține cu 50.000 de dolari cinci spitale din București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești, Târgu-Mureș pentru a răspunde nevoilor urgente pe care le-au semnalat. Aceste nevoi au apărut în contextul COVID-19 și sunt legate de achiziția de echipamente de protecție, materiale, bunuri și alte echipamente medicale.

Novartis va dona 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase și rețelei de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Cantitatea acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Azitromicina este un medicament recomandat de Organizația Mondială a Sănătății și face parte din unele combinații terapeutice care, în alte state, s-au dovedit a fi eficiente în tratamentele pentru COVID-19. Această donație este posibilă cu sprijinul unității de producție de la Târgu-Mureș, unde acest medicament este fabricat pentru România, pentru alte 60 de țări.

Sprijinul grupului Novartis face parte dintr-o serie de măsuri și inițiative ale companiei pentru a asigura menținerea sănătății și siguranței angajaților, cadrelor medicale și pacienților, precum și pentru a livra, fără întreruperi, medicamente către pacienți.

Unele dintre aceste măsuri presupun că majoritatea angajaților lucrează de acasă cel puțin până în 1 mai. Unitatea de producție Sandoz din Târgu-Mureș lucrează permanent pentru a asigura cantitatea necesară de medicamente.

Comenteaza