Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
| Foto: https://pdnoticias.com/

Este oficial: conducerea Twitter a fost de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk într-o tranzacție de aproape 44 miliarde de dolari, a transmis luni compania, potrivit CNN

Elon Musk a ajuns la un acord cu consiliul de administrație al Twitter pentru a cumpăra rețeaua de socializare cu 44 de miliarde de dolari, a anunțat luni Twitter într-un comunicat. Musk a scris luni pe Twitter că „sper că chiar și cei mai mari critici ai mei rămân pe Twitter, deoarece asta înseamnă libera exprimare”.

Șeful Tesla și cel mai bogat om din lume devine proprietarul platformei pe care o consideră a fi „piața publică digitală în care se dezbat subiecte vitale pentru viitorul umanității”, potrivit unui citat din comunicat.

Acordul îl pune pe directorul executiv al Tesla la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și un rol influent în modelarea agendei politice și mass-media.

Deși inițial șefii Twitter nici nu voiau să audă de ideea ca rețeaua socială să fie preluată de Elon Musk, lucrurile par să se fi schimbat radical, la presiunea acționarilor.

Musk a semnalat că Twitter va fi reformat sub conducerea sa, care va duce inclusiv la schimbări în moderarea conținutului. Teama multora era că Musk ar ordona ca o bună parte dintre restricțiile legate de ce poți posta vor fi înlăturate și că asta s-ar traduce în instaurarea haosului.

”Vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a afirmat Musk.

Comenteaza