Foto După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur

După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur
După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur
După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur
După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur
După doi ani, şantierul francezilor din Mărăşti prinde contur

Desi a fost autorizat in urma cu aproape doi ani, ansamblul imobiliar mixt dezvoltat de francezi in cartierul Marasti abia a inceput sa prinda contur. Este vorba despre santierul de pe strada Scorţarilor din Cluj-Napoca, dezvoltat pe un teren de 11.170 mp.

Amintim ca, proiectul a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca in 28 ianuarie 2019 şi prevede construirea, pe str. Scorţarilor nr.12, a trei imobile cu funcţiuni mixte (locuinţe, birouri şi spaţii comerciale), având regim de înălţime 2S+P+6E, respectiv 2S+P+7E. Circulaţiile auto ar urma să se desfăşoare pe străzile Scorţarilor şi Buftea. Durata de execuţie a lucrărilor este de 60 de luni.

Dezvoltator este firma Bina Real Estate (cu sediu la aceeaşi adresă din Cluj-Napoca), fostă Stemmer Development (înregistrată la Bucureşti) şi în spatele căruia se află doi francezi din Paris, tată şi fiu: Armand şi Michael Stemmer. Firma şi-a schimbat denumirea şi adresa în septembrie 2018. Armand Stemmer şi fiul său, Michael, au anunţat încă din 2010 că au cumpărat un teren de 11.000 mp la Cluj şi că intenţionează să investească 14 milioane de euro. 

Mentionam că, pe amplasamentul viitorului ansamblu imobiliar se afla ruina unei clădiri religioase, care a fost demolată în aprilie 2018. 

Vecini belgieni. Ansamblul imobiliar Record, de 42 de milioane de euro

În toamna lui 2018, în imediata vecinătate a francezilor, pe strada Onisifor Ghibu nr. 20/A, a fost autorizat un proiect imobiliar cu 230 de apartamente şi cu 12.000 mp dedicaţi birourilor, dar şi cu bază sportivă proprie. Investiţia se ridică la 42 de milioane de euro. 

Este vorba despre Record Park, un ansamblu imobiliar care vine să înlocuiască vechile clădiri ale fabricilor Argos şi Jolidon, respectiv o parte din baza sportivă Record. Terenul are 17.300 mp, imobile ce se apropie de finalizare. Circulaţiile se vor face din strada Onisifor Ghibu pentru ansamblul de birouri şi apartamente, respectiv din str. Scorţarilor pentru baza sportivă. Dezvoltatorul imobiliar este Speedwell, companie înființată de belgienii Jan Demeyere și Didier Balcaen.

Cei doi dezvoltatori imobiliari au fost obligaţi să realizeze un sens giratoriu pe str. Scorţarilor.

Comenteaza