Dragoș Damian propune un bonus de vaccinare pentru angajați: "Ca o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul"

Dragoș Damian propune un bonus de vaccinare pentru angajați: "Ca o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul"

Dragoș Damian, director executiv PRIMER, propune ca patronii să le acorde un stimulent de vaccinare angajaților care se imunizează anti-COVID-19.

"Condiționarea pozitivă este cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cineva. Pentru fiecare cetățean al României ar trebui să existe o formă de recunoștință, dacă participă la efortul comun de vaccinare. Unii o văd ca pe un bonus, eu o văd ca pe o formă de recunoștință, pentru că participă la acest efort epic de a combate virusul și cu cât o facem mai repede, cu cât ne vaccinăm mai mulți mai repede, cu atât pandemia va dispărea și economia își va reveni”, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Dragoș Damian, directorul executiv al Patronatului Producatorilor Industriali de Medicamente din România și CEO la Terapia Cluj.

El a precizat că propunerea pe care o face, de a da angajaților acest bonus de vaccinare, se adresează angajatorilor, dar și Guvernului, pentru a face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

La cât s-ar ridica bonusul de vaccinare

„Eu am propus o sumă care să nu fie nici exagerată, nici derizorie: 50 de lei. Este ca un fel de medalie, dacă vreți, pentru că ai fost vaccinat, dar care să poată fi fructficat sub forma unui bonus valoric, ca și acele vouchere cadou”, a explicat Damian.

Acesta a precizat că a ajuns să propună această sumă după ce a discutat cu alți oameni de afaceri, astfel încât să fie un cuantum rezonabil.

„E bine să fie deductibilă suma, pentru că la 50 de lei ar trebui să mai plătesc 40 de lei statului, adică este într-un fel nedrept că eu trebuie să plătesc statului pentru ceva care în final ajută statul, dar vom face acest lucru și sunt foarte mulți antreprenori care vor să-și dovedească recunoștința față de angajați pentru acest efort”, a asigurat Dragoș Damian.

Comenteaza