News alert Dragoș Damian pleacă de la Terapia în Rusia. Cine este noul country manager

Dragoș Damian pleacă de la Terapia în Rusia. Cine este noul country manager

Producătorul de medicamente Terapia Cluj, companie deţinută de grupul indian Sun Pharma, va avea de la 1 noiembrie un nou country manager.

Acesta este medicul Bogdan Ungureanu. Dragoş Damian, CEO al Terapia, îşi va păstra funcţia în cadrul producătorului local, fiind numit în acelaşi timp şi la conducerea operaţiunilor Sun Pharma în Rusia.

„Dragoş Damian, pe lângă rolul său actual în regiunea Europei de Est, va gestiona dezvoltarea şi coordonarea operaţiunilor organizaţiei în piaţa farmaceutică din Rusia, din poziţia de Director Regional pentru Europa de Est şi Rusia (EUCIS & Russia). Extinderea responsabilităţii sale regionale va include şi site-ul de producţie Biosintez din Rusia”, a comunicat compania.

„Sunt încântat să pot implementa strategii de dezvoltare în regiuni cu un potenţial atât de mare. Grupul Sun Pharma, din care face parte Terapia, are la dispoziţie numeroase oportunităţi de creştere în aceste regiuni, inclusiv prin medicamentele fabricate în România. Numirea vine într-un context în care prioritățile organizaţiei din ultimele luni la nivel global au fost și vor rămâne asigurarea sănătății angajaților, menţinerea continuității producţiei de medicamente pentru pacienții cronici și aducerea în România de medicamente împotriva COVID-19", a declarat Dragoş Damian.

Simultan, Damian va conduce, în calitate de CEO, strategia și operațiunile locale pentru Terapia, inclusiv unitatea de producţie de la Cluj. Ungureanu va prelua din noiembrie funcţia de country manager al Terapia, fiind în acelaşi timp şi directorul comercial al producătorului de medicamente. El are o diplomă în medicină la Universitatea Carol Davila din Bucureşi şi lucrează de 20 de ani în cadrul Terapia Cluj.

“Realizările companiei noastre de până acum au fost remarcabile şi ne propunem să continuăm să impactăm pozitiv vieţile pacienţilor români prin facilitarea accesului la noile medicamente din portofoliul Terapia” a menţionat Bogdan Ungureanu.

Terapia este cel mai mare producător de medicamente din România. Din 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare ce reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente distribuite în 100 de țări, prin implicarea a 32.000 de angajați la nivel global.

Comenteaza