Două startup-uri din Cluj, premiate de gigantul Orange

Două startup-uri din Cluj, premiate de gigantul Orange

O clinică virtuală și o platformă online de monetizare a evenimentelor sunt creațiile echipelor din Cluj care au câștigat primul loc în competiția 5G Online Challenge, inițiată de compania de telecomunicații Orange.  

Streamerse este o platformă online ce permite organizatorilor de evenimente să-și implice audiența în evenimente live, să monetizeze conținutul video și să beneficieze de efectul de marketplace. Doi dintre cei trei fondatori sunt clujeni, iar firma este înregistrată în Cluj-Napoca.

Cealaltă aplicație “made in Cluj”, Telios, este o clinică virtuală ce își propune să dezvolte noi funcționalități pentru clienți beneficiind de capabilitățile 5G și să se extindă la nivel regional.

Printre finaliștii din Cluj s-a numărat și IoT4Nature, prin produsul Smart Waste Management, care dezvoltă o platformă ce integrează senzori ce transmit în timp real informații pentru managementul eficient al deșeurilor din oraș. Dintre cele opt startup-uri finaliste, cinci au fost declarate drept câștigătoare.

Concursul, dedicat dezvoltatorilor de produse pe baza tehnologiilor 5G și internetul lucrurilor, s-a desfășurat în perioada 27 august – 24 noiembrie, iar câștigătorii au fost desemnați în urma unei sesiuni de pitching transmisă pe Facebook.

După o serie de discuții 1 la 1 alături de experții și mentorii Orange, ce au avut loc pe durata ultimelor două luni, opt startup-uri au fost selectate pentru a susține prezentări în fața juriului. Cele cinci startup-uri câștigătoare vor intra în programul de accelerare Orange Fab.

Au mai fost premiate ClarK Vision – ochelari și platformă de realitate augmentată ce ajută companiile să ofere îndrumare de specialitate la distanță, Interactc – proiect ce implementează funcții de management al traficului și MobileControl - sistem de monitorizare în timp real a parametrilor de mediu înconjurător și consum de energie pentru spațiile de lucru.

Prin intermediul Orange Fab, dincolo de susținere pentru rafinarea produselor și aducerea acestora către clienți, câștigătorii vor primi în laboratoarele 5G Orange și la o suită de echipamente, platforme, și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G și IoT Orange România.

Comenteaza