Două branduri de Cluj, între primele 10 din țară

Două branduri de Cluj, între primele 10 din țară

Gerovital și Farmec, mărci deținute de producătorul clujean de cosmetice, au intrat anul acesta în topul primelor 10 branduri la nivel național.

Rețeaua Gerovital cuprinde 16 magazine, cu afaceri de 2,8 milioane de euro în doi ani de la înființare. Aceasta comercializează brandurile Gerovital și Aslavital. În primul semestru al anului societatea clujeană Farmec a avut vânzări de 25 de milioane de euro.

Campionul celor mai puternice branduri românești în 2018 este Borsec, care se menține anul acesta în fruntea clasamentului realizat de Unlock Market Research pentru revista Biz. Pe locul doi în top figurează Gerovital, urmat de Dorna. Clasamentul este completat de Arctic, Dero, eMAG, Aqua Carpatica, Farmec, Dacia și Dedeman.

Ediția din acest an a studiului denotă multă coerență, cu un top 10 stabil, care confirmă direcțiile din anii anteriori, apele minerale fiind în creștere, conform unei analize a Business 24. Cele mai notabile schimbări vin din zona băuturi alcoolice, în special pe segmentul berii, unde mărcile românești au reușit să se facă remarcate și să avanseze consistent în top.

Top 100 cele mai puternice branduri românești măsoară puterea mărcilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori, fără a lua în calcul indici financiari și comerciali.

Studiul are la bază 1.000 de interviuri online și este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărțire pe sex și vârstă a populației între 18 și 55 de ani. Performanța mărcilor românești este măsurată în baza a trei indicatori: importanța mărcii, gradul de utilizare și notorietatea ei.

Importanța unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling) și toate analizele au fost realizate la nivel de categorie, având 10 categorii de produse.

 
Top branduri România 2018
  1. Borsec
  2. Gerovital
  3. Dorna
  4. Arctic
  5. Dero
  6. eMAG
  7. Aqua Carpatica
  8. Farmec
  9. Dacia
  10. Dedeman
Sursa: Biz
Comenteaza