Don despre şomerii de la Nokia: 1.000 îşi vor găsi slujbe

Don despre şomerii de la Nokia: 1.000 îşi vor găsi slujbe
Cel puţin jumătate dintre şomerii fostei fabrici Nokia îşi vor găsi locuri de muncă, spune directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, după ce a prospectat piaţa angajărilor: "sunt peste o mie de locuri de muncă pentru ei".

"Ne-am întâlnit cu oamenii de la Nokia între 18 şi 23 martie, li s-a prezentat proiectul", spune Don cu referire la proiectul de finanţare din Fondul de Ajustare la Globalizare al Comisiei Europene, care ajută şomerii din fabricile relocate din UE spre ţări mai ieftine. "Ne-am mişcat bine", adaugă el: angajaţii Nokia au devenit şomeri în 1 aprilie, iar proiectul este deja în derulare. "În rest, am fost la Bruxelles unde s-au prezentat toate proiectele pe acest fond de dezvoltare, şi peste tot intervalul de timp până la care s-au aplicat măsurile din proiecte a fost de un an de zile, inclusiv pentru şomerii de la Bochum, atunci când Nokia a plecat din Germania în România", explică Don.

"Am contactat DeLonghi, Bosch, Fujikura, Emerson, Transcarpatica, o companie care şi-a deschis porţile în Apahida, o companie din Gilău care face legături de ski şi îşi relocă o parte din activitatea din China în Cluj. În total sunt câteva sute de locuri de muncă. Dacă adunăm toţi aceşti agenţi economici identificaţi doar într-un interval scurt de timp, putem avea şansa ca cel puţin 1.000 de oameni de la Nokia să se angajeze", spune Don pentru ziuadecj.ro.

"Până la final va deveni 70-80% procentul de angajare. În rest, în majoritatea proiectelor FEAG derulate sunt rezultate sub 50%", conchide directorul AJOFM.

 

Comenteaza