Doi șefi ai Băncii Transilvania au vândut acțiuni de 1 milion de euro

Doi șefi ai Băncii Transilvania au vândut acțiuni de 1 milion de euro
Omer Tetik a obținut 2,4 milioane de lei pe piața bursieră | Foto: BT

Omer Tetik și Leontin Toderici sunt directorii Băncii Transilvania (BT) care au înstrăinat în doar două zile de tranzacționare titluri de 1 milion de euro.

Directorul general al BT, Omer Tetik, a vândut, în 8 octombrie, un pachet de un milion de acţiuni ale societății bancare, pentru suma de 2,4 milioane de lei, echivalentul unui preţ de 2,41 lei/unitate, într-o tranzacţie realizată prin piaţa Deal, conform unui raport al grupului financiar din Cluj de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În ziua următoare, Leontin Toderici, director general adjunct al băncii, a înstrăinat un pachet de un milion de acţiuni BT, la un preţ unitar de 2,39 lei, printr-un transfer special. În doar două zile de tranzacţionare, cei doi conducători ai grupului BT au vândut acţiuni ale băncii de 4,8 milioane de lei, echivalentul a 1 milion de euro, conform Bursa.

BT este una dintre cele trei companii de la BVB care îndeplinesc criteriile de lichiditate aferente pieţelor emergente secundare conform standardelor agenţiei de rating FTSE Russell, categorie în care bursa din România va intra din toamna lui 2020. Titlurile BT sunt cele mai lichide de la BVB, societatea fiind cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital în indicele MSCI Frontier Markets.

După primele şase luni ale anului, BT a raportat, la nivel de grup, un profit net de 942 de milioane de lei, cu 9% peste cel obţinut în semestrul I din 2018, în timp ce la nivel de bancă rezultatul net era de 847 milioane, mai mare cu 28% faţă de cel din aceeași perioadă a anului trecut. Valoarea de piaţă a BT la BVB este de 12,5 miliarde de lei. Principalii competitori ai BT din România sunt BCR și BRD. 

Comenteaza