Doar cinci avertismente în două luni pentru controalele din telecomunicaţii, în Ardeal

Doar cinci avertismente în două luni pentru controalele din telecomunicaţii, în Ardeal
Cinci avertismente, doar la atât se ridică rezultatul celor peste 200 de controale realizate de Direcţia Regională Cluj la companiile telecom din regiune.

ANCOM a efectuat 218 de acţiuni de control şi a aplicat cinci avertismente pentru nerespectarea obligaţiilor privind furnizarea, la cererea clientului, a unui exemplar tipărit a procedurii de soluţionare a litigiilor şi informarea, înainte de încheierea contractului, cu privire la planul tarifar ales, tarifele aplicabile şi durata minimă a acestuia, în Ardeal.

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) au efectuat în lunile martie şi aprilie mai bine de 800 de controale la furnizorii de comunicaţii electronice şi la partenerii acestora pentru a verifica dacă sunt respectate obligaţiile de informare a utilizatorilor finali.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate doar 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 avertismente şi două amenzi în valoare totală de 15.000 de lei. În cele mai multe dintre cazuri, prevederile legislaţiei secundare în domeniu erau îndeplinite.

Etichete
Comenteaza