Distribuitor de gaze în Cluj, de acord cu amenda aplicată de Consiliul Concurenței

Distribuitor de gaze în Cluj, de acord cu amenda aplicată de Consiliul Concurenței

Delgaz Grid, companie a grupului german E.ON care operează la Cluj, va plăti amenda de 30 de milioane de lei cu care a fost sancționată de Consiliului Concurenței din România (CCR). 

Aceasta a precizat că a luat act de decizia CCR și că va achita amenda dispusă în acest caz, în conformitate cu obligațiile care îi revin conform legii, a transmis EON România. "Pe parcursul acestei investigații, compania a cooperat pe deplin cu autoritățile într-o manieră deschisă și transparentă, punând la dispoziție toate documentele și informațiile necesare clarificării speței analizate.

Dincolo de obligația sa de a colabora cu autoritatea, compania a pus la dispoziția CCR un solid raport economic care demonstrează inexistența oricăror efecte negative ale comportamentului Delgaz Grid în piață. Delgaz Grid a implementat și implementează în continuare măsuri semnificative pro-consumatori recunoscând importanța acestora pentru mediul de afaceri.

Delgaz Grid susține atât dezvoltarea programelor preventive de conformitate în domeniul concurenței, cât și promovarea constantă a respectării drepturilor consumatorilor, fiind angajată pe deplin în digitalizarea operațiunilor sale.

Situația investigată de CCR este mai veche, din 2015, și compania noastră a luat deja măsuri, cu multă vreme în urmă, pentru corectarea acesteia. Delgaz Grid îşi reafirmă angajamentul pentru aplicarea regulilor de concurenţă, precum şi a tuturor normelor și reglementărilor care îi sunt aplicabile în activitățile pe care le desfășoară”, a precizat E.ON România. 

Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în zona Moldovei.

De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,8 miliarde de euro pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro. CCR a sancționat Delgaz Grid pentru abuz de poziție dominantă pe piaţa serviciilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv pe piaţa serviciilor de verificări şi revizii tehnice ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Comenteaza